Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Meruňková marmeláda Ostatní
06. 06. 2018

Meruňková marmeláda

Ingredience
- +
  • meruňky: 1000 g
  • cukr krupice: 400 g
  • citrusový pektin: 10

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Meruňková marmeláda - recept

Meruňková marmeláda – recept

Meruňky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtky. Kousky meruněk dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k meruňkám a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více, podle chuti a sladkosti meruněk) a vaříme do zhoustnutí. V případě potřeby můžeme přidat citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou, marmeláda ještě více zhoustne. Průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř. Můžeme samozřejmě použít i želírovací produkt podle návodu.

Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.

Meruňková marmeláda voní krásně, ale můžeme přidat do vaření i špetku skořice nebo hřebíček a tím získá i lehce kořeněnou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

visnova-marmelada.jpg Ostatní

Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky višní. Ideální varianta je část rozmixovat a část pokrájet. V hrnci višně zalijeme studenou…

zavarovani-tresni2.jpg Ostatní

Podrobný návod, jak na zavařování třešní - v troubě i v hrnci

U každého zavařování třešní musíme v první řadě dbát na čistotu. Sklenice a víčka se musí blýskat čistotou, je tedy nutné je čerstvě umýt a pak…

svestkova-povidla_recept2.jpg Ostatní

Vyrobte si poctivá povidla tak, jak je dělaly naše babičky na venkově

Dříve za časů našich předků nebylo mnoho možností, jak uchovávat úrodu, proto se začala vařit povidla. Nejčastěji se vyrábějí povidla ze švestek, ale…

dzem-z-ryngli.jpg Ostatní

Džem z rynglí

Ryngle omyjeme, zbavíme stopek a pecek, dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k rynglím a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více,…

marmelada-z-mirabelek2.jpg Ostatní

Marmeláda z mirabelek

Mirabelky omyjeme, zbavíme stopek a pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k mirabelkám a 5 minut povaříme. Dosypeme…

Doporučené recepty

Kantonské nudle

Hlavní jídla: Kantonské nudle

Maso nakrájíme na menší kousky, houby na nudličky, pórek na kolečka, nudle uvaříme podle návodu. Maso osolíme,…

Domácí rajčatový džus

Nápoje: Domácí rajčatový džus

Rajčata nakrojíme na spodní straně do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, podlijeme…

Candát na másle

Hlavní jídla: Candát na másle

Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta…

Italská rajčatová polévka

Polévky: Italská rajčatová polévka

Každé rajče nožem nejprve lehce nařízneme do kříže. Všechny rajčata potom přesuneme do velké mísy a zalijeme je…