Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srnčí ragú na víně Hlavní jídla
19. 04. 2018

Srnčí ragú na víně

Ingredience
- +
  • srnčí přední (bez kosti): 600 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 200 g
  • cibule: 1 ks
  • rajčatový protlak: 40 g
  • švestková povidla: 40 g
  • kvalitní suché červené víno: 200 ml
  • česnek – stroužek: 1 ks
  • olej nebo sádlo
  • sůl
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • čerstvá šťáva z citronu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí ragú na víně – recept

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme maso a restujeme ho, dokud se ze všech stran nezatáhne. Přidáme rajčatový protlak, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a vše zalijeme vínem.

Podle potřeby podléváme maso horkou vodou a dusíme ho za občasného míchání do změknutí asi 90 minut. Když je maso skoro měkké, dochutíme srnčí ragú povidly, citronovou šťávou a česnekem, případně ještě i solí a pepřem.

Srnčí ragú necháme chvíli odležet a podáváme s knedlíkem nebo rozpečeným chlebem.

Tip: Místo podlévání vodou, můžeme použít vývar.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleninove-ragu.jpg Hlavní jídla

Zeleninové ragú

Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 20 minut "vypotit". V cedníku ho omyjeme a necháme okapat. Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme také na kostičky, rajčata na menší kousky a česnek prolisujeme.  Na…

Doporučené recepty

Jogurtový dip

Ostatní: Jogurtový dip

Smícháme jogurt, prolisovaný česnek, nadrobno nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Dále můžeme přidávat další…

Cuketové hranolky z trouby

Přílohy: Cuketové hranolky z trouby

Omyté a osušené cukety i se slupkou nakrájíme na hranolky. Parmezán promícháme se strouhankou, vejce rozšleháme se…

Nivové koule

Předkrmy a chuťovky: Nivové koule

Máslo necháme změknou v pokojové teplotě. Chceme-li měknutí urychlit, můžeme máslo nastrouhat nahrubo. Stejně tak…