Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninové ragú Přílohy
09. 03. 2018

Zeleninové ragú

Ingredience
- +
  • mladá cuketa: 1 ks
  • menší lilek: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • žlutá paprika: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • loupaná rajčata z konzervy: 3 ks
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • oregano

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zeleninové ragú - recept

Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 20 minut "vypotit". V cedníku ho omyjeme a necháme okapat. Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme také na kostičky, rajčata na menší kousky a česnek prolisujeme. 

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a po 1 minutě lilek, cuketu a papriky. Společně orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, ke kterým můžeme přidat i trochu rajčatového pyré (nálevu z konzervy) a oregano. Přikryté dusíme doměkka asi 10 minut.

Zeleninové ragú můžeme podávat s chlebem nebo jako přílohu k masu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

srnci-ragu-na-vine.jpg Přílohy

Srnčí ragú na víně

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k…

Doporučené recepty

Brusinková omáčka k masu

Ostatní: Brusinková omáčka k masu

Do hrnce dáme brusinky (můžeme použít i brusinkový džem), zalijeme vínem, přidáme cukr, skořici a šťávu z…

Domácí termix

Ostatní: Domácí termix

Pudink uvaříme podle návodu na obalu v mléce a osladíme podle chuti. Ještě teplý pudink vyšleháme s tvarohem, v…