Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Švestková přesnídávka Ostatní
16. 08. 2018

Švestková přesnídávka

Ingredience
- +
  • švestky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Švestková přesnídávka – recept

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou málo šťavnaté, je lepší malé množství vody přilít.

Uvařené švestky rozmixujeme a plníme je buď do vyvařených zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět, uchováváme v lednici a spotřebujeme co nejdříve (bez cukru je jejich trvanlivost velmi omezená), nebo zamrazíme ve vhodných nádobách (vydrží nám déle – i tak se pro malé děti doporučuje uchovávat mražené potraviny maximálně 3 měsíce).

Do základního receptu na švestkovou přesnídávku můžeme samozřejmě přidat různé koření (celou skořici, vanilku, badyán,…), které před mixováním vytáhneme. Stejně tak můžeme málo sladké švestky dosladit cukrem, medem nebo přidáním sladkých jablek nebo rynglí.

Švestková přesnídávka má projímavé účinky, proto s její konzumací postupujeme opatrně, zvláště u malých dětí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnova-presnidavka-s-jablky.jpg Ostatní

Třešňová přesnídávka s jablky

Třešně odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme. Jablka umyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Uvedená hmotnost je již vypeckovaných třešní a očištěných jablek. Jablek můžeme použít i více nebo méně, záleží na tom,…

Doporučené recepty

Rib eye steak

Hlavní jídla: Rib eye steak

Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…

Sušenky z ovesných vloček

Dezerty: Sušenky z ovesných vloček

Ovesné vločky zalijeme teplým mlékem a necháme namočené asi 10 minut, aby změkly. Přidáme do nich med, celé vejce…

Muffiny se slaninou a sýrem

Ostatní: Muffiny se slaninou a sýrem

Slaninu nakrájíme na malé kousky, které osmažíme na pánvi. Poté slejeme tuk z pánve. Třetinu tuku ze slaniny…

Houbové rizoto s lososem

Hlavní jídla: Houbové rizoto s lososem

Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a…