Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Švestková přesnídávka Ostatní
16. 08. 2018

Švestková přesnídávka

Ingredience
- +
  • švestky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Švestková přesnídávka – recept

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou málo šťavnaté, je lepší malé množství vody přilít.

Uvařené švestky rozmixujeme a plníme je buď do vyvařených zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět, uchováváme v lednici a spotřebujeme co nejdříve (bez cukru je jejich trvanlivost velmi omezená), nebo zamrazíme ve vhodných nádobách (vydrží nám déle – i tak se pro malé děti doporučuje uchovávat mražené potraviny maximálně 3 měsíce).

Do základního receptu na švestkovou přesnídávku můžeme samozřejmě přidat různé koření (celou skořici, vanilku, badyán,…), které před mixováním vytáhneme. Stejně tak můžeme málo sladké švestky dosladit cukrem, medem nebo přidáním sladkých jablek nebo rynglí.

Švestková přesnídávka má projímavé účinky, proto s její konzumací postupujeme opatrně, zvláště u malých dětí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnova-presnidavka-s-jablky.jpg Ostatní

Třešňová přesnídávka s jablky

Třešně odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme. Jablka umyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Uvedená hmotnost je již vypeckovaných třešní a očištěných jablek. Jablek můžeme použít i více nebo méně, záleží na tom,…

Doporučené recepty

Valašská kyselica

Polévky: Valašská kyselica

Kysané zelí i s nálevem vlijeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme až je zelí měkké. Přidáme celý černý pepř, nové…

Zapečená dýně hokkaido

Přílohy: Zapečená dýně hokkaido

Nejprve dýni hokaido zbavíme jader a důkladně očistíme, ale neloupeme. Následně nakrájíme na větší kousky a ty…

Domácí hranolky v troubě

Přílohy: Domácí hranolky v troubě

Oloupané brambory nakrájíme na hranolky tloušťky asi 1 x 1 cm. Hranolky necháme namočené ve studené vodě 30 minut,…

Červená čočka na kyselo

Přílohy: Červená čočka na kyselo

Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak,…