Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Třešňová přesnídávka s jablky Ostatní
18. 07. 2018

Třešňová přesnídávka s jablky

Ingredience
- +
  • třešně: 500 g
  • jablka: 500 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Třešňová přesnídávka s jablky – recept

Třešně odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme. Jablka umyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Uvedená hmotnost je již vypeckovaných třešní a očištěných jablek. Jablek můžeme použít i více nebo méně, záleží na tom, jak jsou oba druhy ovoce sladké (třešně bývají spíše kyselejší a jablka nám dodají sladkost, aniž bychom museli použít cukr). Můžeme také udělat přesnídávku bez jablek a použít na oslazení např. cukr, med nebo stévii, ale protože nejčastějšími konzumenty přesnídávek jsou děti, použití jablek je pro ně vhodnější.

Třešně i jablka povaříme doměkka a rozmixujeme. Plníme je do vyvařených zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět. Třešňová přesnídávka s jablky se skladuje v lednici a spotřebujeme ji co nejdříve (bez cukru je jejich trvanlivost velmi omezená). Můžeme ji také zamrazit ve vhodných nádobách (vydrží nám déle – i tak se pro malé děti doporučuje maximálně 3 měsíce).

Alternativou je použít místo jablek banány, stačí jich méně, cca 100 - 200 gramů na 500 gramů třešní podle chuti.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-presnidavka.jpg Ostatní

Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou…

Doporučené recepty

Okurkový salát s cuketou

Saláty: Okurkový salát s cuketou

Okurku i cuketu omyjeme a osušíme. Pokud mají tenkou a měkkou slupku, nemusíme je loupat, v opačném případě je…

Francouzská marináda

Ostatní: Francouzská marináda

Bazalku pokrájíme na malé kousky. V misce rozšleháme olivový olej s dijonskou hořčicí. Až se obě ingredience…

Ovarová polévka

Polévky: Ovarová polévka

Vepřovovou hlavu a vnitřnosti důkladně vyčistíme a propereme ve vodě. Poté ji vložíme do vroucí vody. Přidáme…