Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené čekankové puky Předkrmy a chuťovky
25. 09. 2017

Zapečené čekankové puky

Ingredience
- +
  • čekankové puky: 4 ks 
  • plátky šunky: 4 ks 
  • mléko: 500 ml 
  • máslo: 30
  • hladká mouka: 30
  • parmazán 
  • petrželka
  • sůl 
  • pepř 
  • olej 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečené čekankové puky – recept

V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme mlékem a vaříme asi 20 minut při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.

Čekankové puky očistíme, zbavíme povadlých listů a každý puk zabalíme do plátku šunky. Čekanku vložíme do pekáče nebo zapékací misky, kterou jsme vymazali olejem nebo máslem. Zalijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmazánem. Pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 minut, aby byl povrch zlatohnědý. Zapečené čekankové puky by měly být změklé, ale stále trochu křupavé.

Zapečené čekankové puky podáváme s čerstvou bagetou, posypané petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Pivní cibulové kroužky

Předkrmy a chuťovky: Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř.…

Slávky na víně

Předkrmy a chuťovky: Slávky na víně

Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve…