Thajské kari
Ingredience
- kuřecí prsa: 250 g
- menší lilek: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- mladé hráškové lusky - hrst: 1 ks
- červená kari pasta: 1 PL
- kuřecí vývar: 250 ml
- kokosové mléko: 200 ml
- rybí omáčka: 1 PL
- nastrouhaný zázvor: 1 cm
- třtinový cukr: 1 PL
- chilli paprička: 1 ks
- limetková šťáva: 1 PL
- olej: 1 PL
- thajská bazalka: 1 PL
- čerstvý koriandr: 1 PL
- kousek citrónové trávy
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, lilek na kostky, mrkev na kolečka nebo nudličky, citrónovou trávu, chilli nadrobno, vývar ohřejeme. Ve woku nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej a krátce na něm orestujeme červenou kari pastu, chilli papričku, zázvor a citrónovou trávu. Přidáme kuřecí maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Přilijeme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, limetkovou šťávu a podle chuti třtinový cukr. Společně povaříme 4 minuty, přidáme mrkev a lilek a povaříme další asi 3 minuty. Nakonec přidáme hráškové lusky, nadrobno nakrájenou bazalku a koriandr a povaříme opět asi 3 minuty.
Thajské kari se podává s jasmínovou rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.