Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené kotlety se šlehačkou Zapečené kotlety se šlehačkou Hlavní jídla
08. 06. 2018

Zapečené kotlety se šlehačkou

Ingredience
- +
  • vepřové kotlety bez kosti: 300 g
  • větší brambory: 3 ks
  • cibule: 1 ks 
  • sýr (gouda, čedar,...): 150 g
  • smetana ke šlehání: 250 ml
  • olej: 1 PL
  • sladká paprika: 1  KL
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

class="western" align="justify">Zapečené kotlety se šlehačkou - recept

Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme olejem. Polovinu cibule rozprostřeme na dno pekáče, na ni položíme omyté, osušené, lehce naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe druhou polovinou cibule a plátky brambor, které rovněž osolíme a opepříme. Posypeme sýrem a paprikou, zalijeme smetanou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 hodinu dozlatova. Prvních 40 minut pečeme kotlety se šlehačkou a bramborami zakryté alobalem a posledních 20 minut odkryté.

Zapečené kotlety se šlehačkou na talíři posypeme trochou sladké papriky a můžeme ozdobit oblíbenými bylinkami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Nivová pomazánka s ořechy

Pomazánky: Nivová pomazánka s ořechy

Nivu rozmačkáme vidličkou a smícháme s prolisovaným česnekem, mletými ořechy, sýrem a zakysanou smetanou. Podle…

Houbové kyselo

Polévky: Houbové kyselo

Houby očistíme, nakrájíme na menší kostky a podusíme v hrnci na troše oleje. Přilijeme horký vývar, smetanu a…

Salát s lososem

Saláty: Salát s lososem

Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme, cuketu nakrájíme na malé kostky a rajčata přepůlíme.…

Francouzská bageta

Přílohy: Francouzská bageta

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme…