Zapečené kotlety se šlehačkou
Ingredience
- vepřové kotlety bez kosti: 300 g
- větší brambory: 3 ks
- cibule: 1 ks
- sýr (gouda, čedar,...): 150 g
- smetana ke šlehání: 250 ml
- olej: 1 PL
- sladká paprika: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme olejem. Polovinu cibule rozprostřeme na dno pekáče, na ni položíme omyté, osušené, lehce naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe druhou polovinou cibule a plátky brambor, které rovněž osolíme a opepříme. Posypeme sýrem a paprikou, zalijeme smetanou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 hodinu dozlatova. Prvních 40 minut pečeme kotlety se šlehačkou a bramborami zakryté alobalem a posledních 20 minut odkryté.
Zapečené kotlety se šlehačkou na talíři posypeme trochou sladké papriky a můžeme ozdobit oblíbenými bylinkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.