Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené kotlety se šlehačkou Hlavní jídla
08. 06. 2018

Zapečené kotlety se šlehačkou

Ingredience
- +
  • vepřové kotlety bez kosti: 300 g
  • větší brambory: 3 ks
  • cibule: 1 ks 
  • sýr (gouda, čedar,...): 150 g
  • smetana ke šlehání: 250 ml
  • olej: 1 PL
  • sladká paprika: 1  KL
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

class="western" align="justify">Zapečené kotlety se šlehačkou - recept

Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme olejem. Polovinu cibule rozprostřeme na dno pekáče, na ni položíme omyté, osušené, lehce naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe druhou polovinou cibule a plátky brambor, které rovněž osolíme a opepříme. Posypeme sýrem a paprikou, zalijeme smetanou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 hodinu dozlatova. Prvních 40 minut pečeme kotlety se šlehačkou a bramborami zakryté alobalem a posledních 20 minut odkryté.

Zapečené kotlety se šlehačkou na talíři posypeme trochou sladké papriky a můžeme ozdobit oblíbenými bylinkami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kuskus s tofu

Hlavní jídla: Kuskus s tofu

Kuskus připravíme dle návodu, jen místo vody použijeme zeleninový vývar.  Na pánvi orestujeme na trošce oleje…

Srnčí medailonky na víně

Hlavní jídla: Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými…

Třešňová bublanina

Dezerty: Třešňová bublanina

Tento recept má tu výhodu, že nemusíme nic vážit, na odměření mouky a cukru použijeme kelímky od jogurtu, který…

Domácí francouzská bageta

Přílohy: Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí…