Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Kokosové řezy na plech Dezerty
07. 11. 2017 Přečteno: 1068x

Kokosové řezy na plech

Ingredience
- +
  • kokos: 600 g
  • polohrubá mouka: 500 g
  • cukr krupice 400 g
  • mléko: 300 ml
  • šlehačka: 250 ml
  • vejce: 3 ks
  • vanilkový cukr: 1 ks 
  • prášek do pečiva: 1 ks
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Kokosové řezy na plech - recept

Kokosové řezy na plech – recept

Z 280 g cukru a vajec vyšleháme hladkou směs, do které postupně přidáváme moukou smíchanou s kypřícím práškem. Přidáme mléko a vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na máslem vymazaný a kokosem vysypaný plech. Na připravené těsto nasypeme kokosovou drobenku, kterou vytvoříme smícháním kokosu, vanilkového a zbytku krupicového cukru. Kokosové řezy pečeme na 160 °C asi 20 minut do zlatova.

Upečené kokosové řezy necháme vychladnout a potom do nich v několika řadách uděláme pomocí špejle drobné dírky. Do vzniklých otvorů nalijeme šlehačku, snažíme se při tom, aby ji bylo po celé ploše řezu přibližně stejně.

Kokosové řezy na plech díky šlehačce zvláční a budou jemnější. Hotový moučník necháme vychladit a podáváme.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kokosove-susenky.jpg Dezerty

Kokosové sušenky

Ve větší míse smícháme mouku se strouhaným kokosem a cukrem. Přidáme změklé máslo, žloutky a citronovou kůru. Promícháme. Nejprve zpracujeme v prstech drobenku, poté spojíme v hladké těsto. Těsto necháme v…

kokosove-kulicky-s-rumem.jpg Dezerty

Kokosové kuličky s rumem

Mandle rozmixujeme najemno. Přidáme mandlovou esenci, rum, větší část bílku a cukru. Mícháme, dokud se hmota nespojí. Postupně přidáváme zbytek bílku a cukru. Připravenou marcipánovou hmotu dáme na 2 hodiny…

raw-kokosove-koule.jpg Dezerty

Raw kokosové koule

Rozmixujeme mandle spolu s kokosovou moukou do lepivé a voňavé hmoty. Poté přidáme vypeckované datle a zahřátý med. Vše znovu důkladně rozmixujeme. Ze vzniklého těsta tvarujeme v rukou kuličky, které obalujeme…

kokosovy-olej_1.jpg Dezerty

Kokosový olej – zázrak za pár korun na vlasy, pleť i zuby

Nejčastějším způsobem, jak je kokosový olej používán je jeho přidání do jídla. Má svou typickou chuť i konzistenci, proto se spíše hodí do teplých…

kokosove-kulicky.jpg Dezerty

Kokosové kuličky

Smícháme cukr s kokosem, přidáme nastrouhanou bílou čokoládu, změklé máslo a citrónovou šťávu. Podle potřeby můžeme přidat ještě lžíci vody, aby se hmota dobře spojila. Necháme odpočinout v ledničce asi 1…

Doporučené recepty

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…

Mražený jogurt jahodový

Dezerty: Mražený jogurt jahodový

Mražené jahody dáme společně se studeným jogurtem do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme med podle chuti a opět…

Červená čočka na kyselo

Přílohy: Červená čočka na kyselo

Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak,…

Chřestový krém se smetanou

Polévky: Chřestový krém se smetanou

Oba chřesty očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Špičky zeleného chřestu ponecháme na ozdobu, zbytek chřestu…