Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Žemlovka s jablky Dezerty
22. 03. 2016

Žemlovka s jablky

Ingredience
- +
  • jablka: 2 ks
  • veka: 1 ks
  • med: 2 PL
  • mléko: 250 ml
  • skořicový cukr: 2 ks
  • vejce: 1 ks
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Žemlovka s jablky – recept

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky veky namočené v mléce. Vrstvíme do vypotřebování surovin, poslední vrstvou musí zůstat veka namočená v mléce. Pokapeme rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 20 - 30 minut. Vytáhneme z trouby a ze dvou bílků ušleháme sníh, který dáme na žemlovku. Vrátíme asi na 5 minut zpátky do trouby. Žemlovku můžeme jíst teplou i studenou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Pečená treska s parmezánovu krustou

Hlavní jídla: Pečená treska s parmezánovu krustou

Porce tresky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 20 minut v ledničce.…

Kaštanové pyré

Přílohy: Kaštanové pyré

Jedlé kaštany si omyjeme a na každém z nich uděláme nožem dva zářezy do kříže. Kaštany vložíme na plech, podlijeme…

Krůtí maso na houbách

Hlavní jídla: Krůtí maso na houbách

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky, česnek nadrobno, maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme…

Bageta z domácí pekárny

Přílohy: Bageta z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí…