Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pohankové palačinky Dezerty
28. 02. 2018

Pohankové palačinky

Ingredience
- +
  • pohanková mouka: 250 g
  • mléko: 500 ml
  • vejce: 1 ks
  • špetka soli
  • olej 
  • pikantní marmeláda

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Pohankové palačinky - recept

Do mléka pomocí metličky zašleháme vejce a špetku soli. Dále přidáváme mouku postupně po lžících a zašleháváme ji to tekutiny. Vymícháme dohladka a těstíčko necháme odstát v lednici asi 30 minut. Opět promícháme a tenkou vrstvu nalijeme na pánev potřenou olejem.

Pohankové palačinky smažíme z obou stran dozlatova a potřeme pikantní marmeládou (rybízovou, ostružinovou, třešňovou,...).

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vanocni-pomerancova-marmelada.jpg Dezerty

Vánoční pomerančová marmeláda

Pomeranče opláchneme v horké vodě a oloupáme. Pokrájenou dužinu hodíme do hrnce, zalejeme balsamicem, melasou a přivedeme k varu. Poté necháme probublávat asi 30 minut. Podle potřeby přidáváme vodu. Zázvor…

zavarovani-tresni2.jpg Dezerty

Podrobný návod, jak na zavařování třešní - v troubě i v hrnci

U každého zavařování třešní musíme v první řadě dbát na čistotu. Sklenice a víčka se musí blýskat čistotou, je tedy nutné je čerstvě umýt a pak…

sipkova-marmelada.jpg Dezerty

Šípková marmeláda

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Směs přecedíme přes plátýnko do hrnce a šípky ještě…

svestkova-povidla_recept2.jpg Dezerty

Vyrobte si poctivá povidla tak, jak je dělaly naše babičky na venkově

Dříve za časů našich předků nebylo mnoho možností, jak uchovávat úrodu, proto se začala vařit povidla. Nejčastěji se vyrábějí povidla ze švestek, ale…

Doporučené recepty

Pikantní luštěninový salát

Saláty: Pikantní luštěninový salát

Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji nadrobno, česnek prolisujeme. Smícháme chilli, česnek, olivový olej…

Vaječná omeleta

Předkrmy a chuťovky: Vaječná omeleta

Cibuli nasekáme najemno a zlehka opečeme na másle. Vejce vyšleháme se smetanou a vlijeme do rozpálené pánve k…

Černá čočka se zeleninou

Hlavní jídla: Černá čočka se zeleninou

Čočku propláchneme a uvaříme v neosolené vodě asi 30 minut doměkka. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme…

Sněhové kostičky

Vánoční cukroví: Sněhové kostičky

Bílky vyšleháme na rychlé otáčky na tuhý sníh, během šlehání přidáváme po lžičkách krupicový cukr. Na závěr…