Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vánočka z domácí pekárny Dezerty
01. 12. 2017

Vánočka z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 500 g
  • mléko: 200 ml
  • vejce: 1 ks
  • máslo: 50 g
  • cukr krupice: 2 PL
  • vanilkový cukr: 1 ks
  • droždí - kostka: 0.5 ks
  • kůra z citrónu: 0.5 ks
  • rozinky a kandované ovoce
  • ořechy
  • vejce na potření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Vánočka z domácí pekárny - recept

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do jednoho rohu dáme oba cukry, do druhého rozdrobené droždí a do třetího nastrouhanou kůru. Ingredience v rozích zahrneme moukou a zapneme program Těsto. Po pípnutí přidáme rozinky, kandované ovoce a oříšky. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku, kterou můžeme zajistit proti "rozjetí" špejlemi. Vánočku necháme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 45 minut kynout na teplém místě, poté ji potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme při teplotě 150 °C asi 50 minut

Vánočka z domácí pekárny se potírá máslem a marmeládou nebo tekutým medem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Miroslava Bělochová
    12. 12. 2018 | 14:47
    Chybí mně tam trochu soli.

Doporučené recepty

Plněná rajčata mletým masem

Hlavní jídla: Plněná rajčata mletým masem

Rajčatům odkrojíme vrchní část a vydlabeme vnitřky. Na troše rozehřátého oleje orestujeme nadrobno nakrájenou…

Kapr v rosolu

Ostatní: Kapr v rosolu

V hrnci dáme vařit vodu, přidáme nakrájenou petržel, mrkev, ocet, celer, koření a necháme 20 minut vařit. Přidáme…

Kvasnicová polévka

Polévky: Kvasnicová polévka

Den předem si uděláme čerstvý zeleninový vývar. Zeleninu z vývaru nevyhazujeme ale rozmixujeme ji. V hrnci…