Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bylinkové pesto Ostatní
31. 03. 2020

Bylinkové pesto

Ingredience
- +
  • velký svazek medvědího česneku:
  • bazalka - hrst: 2 ks
  • tymián - hrst: 1 ks
  • rozmarýn - hrst: 1 ks
  • česnek: 4 stroužky
  • olivový olej
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
align="justify">Bylinkové pesto - recept

Všechny bylinky umyjeme a zbavíme stonků. Bylinky nahrubo nasekáme. Poté je rozdrtíme nebo rozmixujeme. Podle potřeby zalejeme olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek a řádně pesto osolíme. 

Bylinkové pesto naplníme do sklenic a uchováváme v lednici. Skvěle se hodí například při přípravě ryb. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_77696045_xs.jpg Ostatní

Bylinkové máslo

Necháme změknout máslo a smícháme s trochou soli a prolisovaným česnekem. Nasekáme najemno bylinky, přimícháme do másla a necháme v ledničce vychladit v požadovaném tvaru (nejlépe váleček, aby se máslo lépe…

Doporučené recepty

Vepřový steak z krkovice

Hlavní jídla: Vepřový steak z krkovice

Smícháme všechny ingredience na marinádu kromě piva (česnek nakrájíme na plátky) a metličkou prošleháme, aby se…

Polevy na cukroví

Vánoční cukroví: Polevy na cukroví

Smícháme vodu s citrónovou šťávou a postupně metličkou zašleháváme prosátý cukr. Podle potřeby zředíme ještě…

Ryba na jehle

Hlavní jídla: Ryba na jehle

Rybu opláchneme a vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky a smícháme s trochou soli, pepře a oregana.…

Rajčatová salsa

Ostatní: Rajčatová salsa

Cibuli nakrájíme nadrobno a zakápneme citronovou šťávou. Rajčata spaříme, oloupeme a společně s paprikou zbavenou…