Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Restované rýžové nudle Hlavní jídla
25. 02. 2020

Restované rýžové nudle

Ingredience
- +
  • tenké rýžové nudle: 300 g
  • kuřecí nebo krůtí maso: 150 g
  • kari pasta: 1 KL
  • jarní cibulka: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • salát pak choi: 1 ks
  • čerstvý zázvor: 1 cm
  • rybí omáčka: 1 PL
  • sezamový olej: 3 PL
  • ústřicová omáčka: 2 PL
  • sójová omáčka (podle chuti)
  • limetková šťáva
  • čerstvý koriandr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Restované rýžové nudle - recept

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Mrkev, pak choi a jarní cibulku na tenké nudličky, česnek a zázvor na plátky. Maso také nakrájíme na nudličky. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Jakmile máme nudle uvařené, rozehřejeme wok pánev. Na sezamovém oleji nejdříve asi 2 minuty osmažíme kari pastu s troškou vody. Přidáme mrkev, pak choi a restujeme asi 3 minuty. Poté přihodíme česnek, zázvor a maso. Maso necháme zatáhnout a teprve přidáme uvařené rýžové nudle. Nudle necháme restovat a dochutíme je rybí, sójovou a ústřicovou omáčkou. Nakonec zakápneme limetkovou šťávou. 

Restované rýžové nudle podáváme s čerstvým koriandrem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Maďarská fazolová polévka

Polévky: Maďarská fazolová polévka

Fazole namočíme den předem do studené vody a scedíme. Cibuli, slaninu, papriku, mrkev a petržel nakrájíme na…

Brokolicové karbanátky

Hlavní jídla: Brokolicové karbanátky

Brokolici povaříme v osolené vodě dokud nezměkne, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno…

Jogurtový dresing k zelenině

Ostatní: Jogurtový dresing k zelenině

Jogurt smícháme s medem a hořčicí. Zakápneme citronovou šťávou a podle chuti přidáváme pomerančovou šťávu. Nakonec…

Těstoviny se zelím a houbami

Hlavní jídla: Těstoviny se zelím a houbami

V hlubší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm rozpustit kousek másla a na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou…