Cheesecake s jahodovým pyré
Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Menší formu na dort vymažeme a namačkáme do ní sušenkovou drobenku. Troubu předehřeje na 160 °C. Mezitím smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, vejce, moučkový a vanilkový cukr a vanilkový extrakt. Vyšleháme a krém nalejeme do formy.
Vložíme do…
Jahodové tvarohové knedlíky: Babiččin recept
Ze všech surovin uvedených výše zpracujte hladké a nelepivé těsto, to rozdělte na dvacet menších kousků, přibližně stejně velkých. Z každého kousku těsta udělejte placku a doprostřed vložte jahodu a vytvarujte pěkně kulatý knedlík. Připravené jahodové tvarohové knedlíky vkládejte do vroucí vody na…
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Ve větší míse smícháme jogurt, podmáslí, cukr, vejce a olej. Mouku promícháme s jedlou sodou a postupně zapracujeme do těsta, aby nám nevznikly hrudky. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem. Jahody umyjeme, nakrájíme na plátky a naskládáme je na koláč. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi…
Jahodový cheesecake
Předehřejeme troubu na 180 °C. Rozpustíme máslo, v mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem. Formu vyložíme pečicím papírem a sušenky s máslem rovnoměrně upěchujeme pomocí dna skleničky. Korpus dáme do lednice vychladit.
Citron omyjeme, osušíme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V míse…
Melounové smoothie
Meloun zbavíme pecek, nakrájíme na kousky, jahody umyjeme a odstopkujeme a obojí spolu s mátou a cukrem (ten můžeme vynechat, pokud máme dostatečně sladký meloun a jahody) vložíme do mixéru a vše důkladně rozmixujeme. Smoothie přelijeme do sklenice a podáváme ozdobené mátou a kouskem melounu.
…
Jahodový sorbet
Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a krátce povaříme (až se všechen cukr rozpustí) a necháme vychladnout. Jahody zbavíme stopek a rozmixujeme na kaši. Přidáme cukrový sirup, citronovou šťávu a opět promixujeme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme k jahodám. Směs…
Jahodová marmeláda z domácí pekárny
Jahody opláchneme, odstraníme stopky a nakrájíme na malé kousky. Jahody smícháme s želírovacím cukrem, citronovou šťávou a směs dáme do formy na pečení v domácí pekárně. Zapneme program "Marmeláda".
Jahodová marmeláda z domácí pekárny se ihned po ukončení programu plní do čistých skleniček, které…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem