Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Ingredience
- Na jeden plech:
- jahody: 250 g
- bílý jogurt: 200 g
- podmáslí: 200 g
- polohrubá mouka: 300 g
- cukr: 150 g
- vanilkový cukr: 1 ks
- vejce: 1 ks
- jedlá soda: 1 KL
- olej: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ve větší míse smícháme jogurt, podmáslí, cukr, vejce a olej. Mouku promícháme s jedlou sodou a postupně zapracujeme do těsta, aby nám nevznikly hrudky. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem. Jahody umyjeme, nakrájíme na plátky a naskládáme je na koláč. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Rychlý koláč s jahodami můžeme po vychladnutí posypat moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.