Jahodový sorbet
Ingredience
- jahody: 300 g
- bílky: 1 ks
- citronová šťáva: 1 PL
- třtinový cukr: 100 g
- voda: 50 ml
- špetka soli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a krátce povaříme (až se všechen cukr rozpustí) a necháme vychladnout. Jahody zbavíme stopek a rozmixujeme na kaši. Přidáme cukrový sirup, citronovou šťávu a opět promixujeme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme k jahodám. Směs zmrazíme, každou půl hodinu po dobu asi 4 hodin jahodový sorbet promícháme.
Jahodový sorbet necháme před podáváním pár minut povolit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.