Salát s krůtím masem
Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Zeleninu umyjeme a pokrájíme. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, med a hořčici. Přidáme všechnu zeleninu, bylinkové pesto a důkladně promícháme.
Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm…
Krůtí nudličky s pórkem
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zamícháme s kapkou olivového oleje. Pórek nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody, vaříme asi 2 minuty, poté jej prudce ochladíme. Sezamový olej smícháme s medem, rybí omáčkou a citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, zprudka…
Pečené krůtí prso vcelku
Maso minimálně 30 minut před přípravou vytáhneme z ledničky. Předehřejeme troubu na 180 °C. Krůtí prsa osolíme, opepříme a opečeme na másle z obou stran.
V hmoždíři rozdrtíme pepř, jalovcové bobule a lístky tymiánu. V malém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme rozdrcené koření, med a mletou papriku.…
Krůtí maso se zeleninou
Krůtí maso nakrájíme na kostky, osolíme,opepříme. Očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a papriku na kolečka a cuketu na malé kostky. V pánvi rozehřejeme olivový olej. Zprudka orestujeme krůtí maso. Poté jej vytáhneme a uchováváme v teple. Přidáme na pánev trochu oleje a orestujeme…
Pečená krůta s nádivkou
Krůtu očistíme a poté ji zvenku i uvnitř důkladně osolíme,opepříme a posypeme tymiánem. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Housky si pokrájíme na malé kousky a zalejeme mlékem. Játra očistíme, rozmixujeme nebo nadrobno pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme máslo. Játra osmažíme na cibulce. Přidáme na kousky…
Krůtí nudličky na žampionech
Krůtí maso si pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme stranou. Cibuli a česnek si nadrobno nakrájíme a necháme je zesklovatět na másle. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a přidáme je do hrnce. Žampiony orestujeme a lehce zasypeme hladkou moukou. Poté zalejeme bílým vínem a necháme…
Krůtí maso na houbách
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky, česnek nadrobno, maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pekáčku na troše sádla necháme slaninu chvíli vyškvařit, přidáme cibuli, kterou orestujeme do tmavší barvy. Dále přidáme maso, které necháme z obou stran…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem