Krůtí nudličky na žampionech
Ingredience
- krůtí maso: 300 g
- žampiony: 100 g
- smetana ke šlehání: 50 ml
- bílé víno: 30 ml
- cibule: 1 ks
- stroužek česneku: 1 ks
- hladká mouka
- olivový olej
- máslo
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí nudličky na žampionech – recept
Krůtí maso si pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme stranou. Cibuli a česnek si nadrobno nakrájíme a necháme je zesklovatět na másle. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a přidáme je do hrnce. Žampiony orestujeme a lehce zasypeme hladkou moukou. Poté zalejeme bílým vínem a necháme jej odpařit. Na závěr přidáme smetanu, nasekanou čerstvou bazalku a asi 5 minut necháme probublávat. Dochutíme solí.
V pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme krůtí nudličky, které potom přidáme do žampionové omáčky.
Krůtí nudličky na žampionech podáváme s uvařenými těstovinami nebo rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.