Kroupová polévka se zeleninou
Slaninu opečeme v hrnci. Přidáme nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Poté vmícháme utřený česnek, bobkové listky, sušený tymín, majoránku a necháme asi 1 minutu rozvonět. Zalejeme horkým vývarem, přidáme mrkev, řapíkatý celer, brambory a kroupy. Kroupy dáme před vařením na noc do studené…
Lehký mrkvový dort
Mrkev a jablko očistíme a najemno nastrouháme. Smícháme s vejci, olejem, bílým jogurtem, medem a promícháme. Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Postupně zapracováváme do těsta všechny zbylé ingredience. Nakonec podle chuti dochutíme perníkovým kořením, mletým…
Mrkvová bábovka
Mrkev očistíme, nastrouháme najemno a zakápneme citronovou šťávou. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vejce, změklé máslo, vanilkový cukr a tvaroh. Mouku prosejeme, smícháme s kokosem, práškem do pečiva a přidáme do tvarohové směsi. Z bílků vyšleháme sníh a postupně jej zapracujeme do těsta.…
Pečený zajíc
Zajíce pořádně očistíme a nožem odblaníme. Zeleninu načistíme a nakrájíme na malé kostky. Zaječí maso důkladně nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou zeleninu a všechno koření. Zeleninu ještě osolíme. Podlejeme červeným vínem a trochou vody tak, aby byl zajíc téměř z poloviny…
Lehký zeleninový salát
Polníček a rukolu umyjeme. Mrkev očistíme a nastrouháme ji škrabkou na tenké plátky, cibuli také nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu zamícháme a zakápneme olivovým olejem, lehce zeleninu osolíme a opepříme. Přidáme jogurtový dresing, promícháme a podáváme.
Mrkvová polévka s kokosovým mlékem
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme zázvor a česnek. Zázvor nastrouháme a česnek nakrájíme na drobné kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém zlehka orestujeme zázvor s česnekem. Česnek nesmí zhnědnout. Poté přidáme nakrájenou mrkev a asi 3 minuty podusíme na mírném plameni.…
Mrkvová krémová polévka
Z pomeranče vymačkáme šťávu, mrkve očistíme a šalotku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme šalotku s nastrouhaným zázvorem. Přidáme nakrájenou mrkev. Orestujeme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté zalejeme pomerančovou šťávou a vývarem. Vaříme do změknutí…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem