Rajská polévka z čerstvých rajčat
Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Podlejeme trochou vývaru a asi 3 minuty dusíme. Poté přilejeme zbytek…
Salát s mozzarellou
Vejce si uvaříme natvrdo. Rajčata s mozzarellou zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dáme je na pár minut do trouby. Salát umyjeme a natrháme do misky. Červenou cibuli pokrájíme na plátky. Salátové listy promícháme s rajčaty, mozzarellou, červenou cibulí a rozkrojenými vejci.
Poté si…
Rukolový salát
V malém hrci si necháme zkaramelizovat třtinový cukr. Přidáme červené víno a ocet. Za stáleho míchání necháme zredukovat do zhoustnutí.
Rucolu očistíme, umyjeme a vložíme do mísy. Rajčata umyjeme, rozpůlíme a přidáme k rucole. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme.
Na závěr rucolový…
Rajčatová omáčka na těstoviny
Rajčata zalejeme horkou vodou, počkáme asi 1 minutu a scedíme je. Poté je oloupeme a pokrájíme. V menším hrnci rozehřeme olivový olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jeden česnek. Přidáme rajčata, zalejeme trochou bílého vína, chilli papričku a vaříme dokud rajčatová omáčka…
Rajská polévka pro děti
Rajčata nakrájíme a uvaříme doměkka s bobkovým listem a novým kořením. Vody dáme jen tolik, aby byla rajčata ponořená. Pokud chceme polévku řidší, vodu přidáme. Měkká rajčata propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek, zrníček a koření. Osolíme, přidáme špetku bazalky, tenký plátek másla a…
Zapečené bagety s rajčaty
Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky. Přimícháme nastrouhaný sýr. Troubu rozehřejeme na 200 °C - funkce gril.
Bagety podélně…
Rajčatový salát s mozzarellou a krutony
Rajčata nakrájíme na měsíčky, smícháme s natrhanou mozzarellou, lístky bazalky, osolíme, opepříme a smícháme s trochou olivového oleje. Chléb (nejlépe den starý) nakrájíme na kostičky, smícháme s trochou oleje a již bez oleje necháme na pánvi opéct ze všech stran. Krutony přidáme do vychlazeného…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem