Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené bagety s rajčaty Předkrmy a chuťovky
17. 10. 2018

Zapečené bagety s rajčaty

Ingredience
- +
  • světlá bageta: 2 ks
  • rajčata: 2 ks
  • tvrdý sýr (gouda, čedar,...): 150 g
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olivový olej: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečené bagety s rajčaty - recept

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky. Přimícháme nastrouhaný sýr. Troubu rozehřejeme na 200 °C - funkce gril

Bagety podélně rozpůlíme, potřeme připravenou směsí a zapečeme pod grilem 8 - 10 minut

Zapečené bagety s rajčaty můžeme různě obměňovat např. přidáním mozzarelly, rozmarýnu, tymiánu, jarní cibulky nebo chilli. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Předkrmy a chuťovky

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-celozrnne-bagety.jpg Předkrmy a chuťovky

Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…

domaci-zitne-bagety.jpg Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

rillettes-rijet-z-veproveho-masa.jpg Předkrmy a chuťovky

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo…

Doporučené recepty

Špekový knedlík se zelím

Přílohy: Špekový knedlík se zelím

Housky a slaninu si nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a petržel nasekáme. V pánvi opečeme slaninu s…

Višňová marmeláda

Ostatní: Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky…

Pastináková polévka

Polévky: Pastináková polévka

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Očistíme také cibuli, celer a pastinák, vše nakrájíme na libovolné kousky.…

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…