Rajčatová omáčka na těstoviny
Ingredience
- keříková rajčata: 5 ks
- menší cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- chilli paprička: 1 ks
- bílé víno
- olivový olej
- čerstvá bazalka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajčata zalejeme horkou vodou, počkáme asi 1 minutu a scedíme je. Poté je oloupeme a pokrájíme. V menším hrnci rozehřeme olivový olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jeden česnek. Přidáme rajčata, zalejeme trochou bílého vína, chilli papričku a vaříme dokud rajčatová omáčka nezhoustne. Poté omáčku propasírujeme, vrátíme do hrnce. Přidáme druhý prolisovaný česnek, nasekanou bazalku a zahřejeme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Rajčatová omáčka na těstoviny je rychlá a zdravá. Čerstvou bazalku můžeme nahradit sušenými bylinkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.