Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rajská polévka z čerstvých rajčat Polévky
22. 02. 2020

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Ingredience
- +
  • větší rajčata: 4 ks
  • zeleninový vývar: 300 ml
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalkové pesto

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Rajská polévka z čerstvých rajčat – recept

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Podlejeme trochou vývaru a asi 3 minuty dusíme. Poté přilejeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přidáme nasekané čerstvé bylinky. Vaříme asi 10 minut. Polévku dohladka rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.

Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme s kapkou bazalkového pesta.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polska-polevka-zurek.jpg Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček…

zeleninova-polevka-v-parnim-hrnci.jpg Polévky

Zeleninová polévka v parním hrnci

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a…

thajska-polevka-tom-yum.jpg Polévky

Thajská polévka tom yum

Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na tři kusy. Vývar přivedeme k varu, přidáme kari pastu, kuřecí maso, houby, zázvor, chilli…

polevka-tom-kha.jpg Polévky

Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy. Koriandr nasekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme semínek a podélně překrojíme. Pokud polévku…

thajska-kureci-polevka.jpg Polévky

Thajská kuřecí polévka

Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Přihodíme do něj stonek citronové trávy, nahrubo nasekaný čerstvý zázvor, chilli papričky. Vaříme asi 5 minut. Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky a kuřecí…

Doporučené recepty

Velikonoční tvarohové bábovky

Dezerty: Velikonoční tvarohové bábovky

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a citronovou kůrou. Postupně zašleháváme vejce a tvaroh. Poté vmícháme do…

Domácí kokosové mléko

Nápoje: Domácí kokosové mléko

Strouhaný kokos zalijeme litrem horké vody a necháme odstát minimálně 3 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Domácí…

Tuňákový salát

Saláty: Tuňákový salát

Tuňáka i s olejem rozmačkáme vidličkou, cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme tuňáka, cibuli, pažitku,…

Pikantní kuřecí křidýlka na medu

Hlavní jídla: Pikantní kuřecí křidýlka na medu

Pomocí metličky smícháme olej, med, sójovou a worchestrovou omáčku, veškeré koření a prolisovaný česnek. Mícháme…