Lunární kalendář 15. říjen 2042 online

štír

Měsíc putuje znamením Štíra, je v přibývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si bylinnou sedací koupel. Dnes můžete zažít vášeň a lásku, pozor ale na žárlivost.

Tento den má svátek Tereza.
Lunární den ve zkratce
Znamení
štír
štír
Fáze přibývající měsíc
Lunární den 3
Východ Měsíce 07:49
Západ Měsíce 17:27
Síla klesající
Živel voda
Orgány pohlavní orgány, močové cesty, močový měchýř, sexualita
Barva zelená
Energie ženská - aktivní
Kvalita dne teplý, vlhký, plodný
Systém nervový systém
Živná kvalita sacharidy
Zahrada list

Přibývající Měsíc je vhodný pro záležitosti, které jsou v růstové fázi vývoje, stejně jako pro nové začátky. Vše v tomto období roste rychleji.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: sexualita, impulzivnost, žárlivost, riziko, citlivost, kritika, vnímavost, náruživost, smyslnost, vynalézavost, nadhled. Vládnou sklony k temným věcem. Připravte se na kritiku i na to, že sami budete více kritizovat, jste dnes přecitlivělí a proto také zranitelnější než jindy. Změny se dnes přijímají velmi těžce, člověk vidí věci černobíle. Zvyk je železná košile. Vystačíte si sami a nebudete mít chuť ke kompromisům, prosadíte si to, co chcete. V debatách přesně vyhmátnete zranitelné místo svého protivníka. Nepouštějte se však do jednání o penězích, budete mít vždycky pocit, že jste prodělali. Voda pomáhá zklidnit rozjitřené smysly. Procházka kolem řeky nebo rovnou dovolená u moře jsou výborným lékem. V partnerských vztazích se projevuje smyslnost a náruživost, ale také žárlivost a hádavost.

Co nás učí Měsíc ve Štíru:

Důležitost nového života je nade všechno ostatní. Staré umírá, aby se rodilo nové.

Bachova květová esence pro dnešní den: Chicory (Čekanka obecná)

ZDRAVÍ

Štír působí silně na pohlavní orgány, močový měchýř a močovod. Cokoli uděláte ve dnech Štíra pro tyto části těla dobrého, bude působit dvojnásob pozitivně, preventivně a léčebně. Výjimkou jsou chirurgické zákroky, ty přesuňte na jiné datum v ubývajícím Měsíci. To, co intimní oblast výrazněji zatěžuje, bude působit škodlivěji, než v jiných dnech.
Ve dnech Štíra se věnujte péči o intimní oblast. Intimní hygiena by měla být samozřejmostí. Preventivní sedací bylinkové koupele teď mohou pomoci při různých ženských obtížích. Vhodné byliny na sedací koupel: řebříček, kontryhel, přeslička, penízek, heřmánek. Dvě hrsti bylin zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut louhovat. Do vany napusťte teplou vodu tak, aby vám sahala nejvýš po boky a přilijte do ní výluh z bylin. V lázni setrvejte tak dlouho, jak vám to bude příjemné, jak bude voda chladnout, můžete dopouštět horkou vodu. Nesedejte dnes na chladné zemi, obzvlášť budoucí maminky by se měly chránit před každou námahou a dávat pozor, aby neprochladly. Dnešek je vhodný k ošetření hemoroidů.

Domácí léčení – recepty

Léčivá rostlina pro tento den: Puškvorec – osvěží vás čaj z kořene nebo kousky, které se žvýkají. Zbavuje nestrávených zbytků potravy.


Lunární náramky

STRAVA

Výživová kvalita ve dnech Štíra jsou sacharidy. To znamená, že někdo dnes tráví moučná jídla, těstoviny a sladkosti lépe než jindy a někdo zase hůře. Sledujte, do které skupiny patříte vy, abyste věděli, zda se mouce a cukrům vyhnout či naopak. Pokud bojujete s nadváhou, jezte dnes celozrnný chléb, potraviny s vysokým obsahem uhlohydrátů vynechejte. Na posílení močových cest jsou vhodné brusinky, pijte tedy brusinkový džus nebo jezte sušené brusinky.
Je den listu, proto doporučujeme listovou zeleninu:

  • čekanka, kapusta kadeřavá, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí

Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Zajděte si dnes do wellness, relaxujte ve vířivce. Tělu prospívají uvolňující masáže a sedací koupele. Na pleť naneste pleťovou masku s vyživujícím efektem. Ve Štíru se nedoporučuje mytí vlasů, rychle se potom mastí. Také stříhání a barvení vlasů nechejte raději na dny Panny.

Vhodné éterické oleje a vůně: santal, santalové dřevo, bergamot, karafiát, orchidej, pačuli, ylang-ylang, levandule, citron

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, co chceme či potřebujeme. Můžeme si přičarovat lásku, pěkný vztah, plodnost, úspěch, hojnost a finance. Měsíc ve Štíru je vhodný pro ochranná kouzla, pro milostnou magii, a pro rituály na zbavení se strachu. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Dny Štíra jsou „vodní“ dny a nejsou vhodné pro malování a lakování, vše dnes špatně schne a materiály nasávají vlhkost. Proto nemyjte dřevěné podlahy a nábytek. Naopak špína a skvrny půjdou z prádla a předmětů dobře dolů. Nepoužívejte chemické preparáty. Potraviny nakupujte pouze k rychlé spotřebě, nic neskladujte, všechno se brzy kazí.

ZAHRADA

Dny Štíra jsou dny listu s klesající silou. V přibývajícím Měsíci bývají od května do listopadu. Počasí bývá v těchto dnech chladné a sychravé. Dnes nekácejte stromy, hrozí nebezpečí kůrovce. Neprovádějte ani průklest ovocných stromů a keřů. Nevykopávejte ven cibule květin či zeleniny, nenarušujte nadzemní části rostlin. Opatrně dnes s umělými hnojivy. Dny Štíra jsou příznivé pro tyto práce, s ohledem na roční období a počasí:

  • Setí a sázení listové zeleniny a bylinek
  • Zalévání a hnojení květin a pokojových rostlin
  • Zavlažování venkovních rostlin, stromů a keřů, ne však zeleniny
  • Péče o zeleninu a ovoce určených pro skladování
  • Sklízení a sušení bylinek
  • Sekání trávníku
  • Založení kompostu
  • Ochrana proti hlemýžďům
  • Hledání pramene na studnu

3. lunární den

Jeho symbolem je Levhart nebo Leopard. Začíná očista astrálního těla. V kloubech máme energetická centra jako brány k astrálnímu tělu, mněte si proto prsty, kružte rameny, rozpohybujte klouby. V astrálním těle se odrážejí naše emoce, proto se je snažte mít pod kontrolou. Spoléhejte se dnes hlavně na sebe, nenechte se vyprovokovat, nerozčilujte se, sbírejte psychickou energii. Ke 3. lunárnímu dni se váže krční čakra Viššudhi. Pročišťujte tuto čakru. Komunikujte s ostatními s láskou. Nepomlouvejte druhé a nebuďte zlomyslní. Více o lunárním dni..