Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Borůvkové knedlíky Hlavní jídla
18. 09. 2017

Borůvkové knedlíky

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 250 g
  • vlažné mléko: 100 ml
  • droždí: 12 g
  • cukr krystal: 1 KL
  • vejce: 1 ks
  • špetka soli
  • Na náplň: 
  • borůvek: 150 ml
  • moučkový cukr: 2 PL
  • Na posypání:
  • tvrdý tvaroh: 100 g
  • moučkový cukr: 2 PL
  • rozpuštěné máslo: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Borůvkové knedlíky - recept

Do misky nalijeme vlažné mléko, přisypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě. V další míse mezitím smícháme polohrubou mouku se špetkou soli a vejcem. Do směsi přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Pak mísu zakryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut znovu kynout na teplém místě. Až těsto nakyne, rozdělíme si ho na stejně velké díly. Každý z nich vyválíme na malou placku, kterou naplníme borůvkami smíchanými s moučkovým cukrem a pevně uzavřeme, aby náplň při vaření nevytekla. Takto připravené borůvkové knedlíky necháme ještě kynout asi 10 minut. Vroucí vodu mírně osolíme a vaříme v ní borůvkové knedlíky asi 10 minut.

Ihned po uvaření musíme ještě borůvkové knedlíky propíchat vidličkou, aby z nich mohla vyprchat horká pára. Borůvkové knedlíky servírujeme s nastrouhaným tvarohem, přelité máslem a posypané cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Borůvková bublanina

Dezerty: Borůvková bublanina

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme…

Zapečený lilek

Hlavní jídla: Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a…

Polská polévka žurek

Polévky: Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný…

Domácí chléb bez hnětení

Přílohy: Domácí chléb bez hnětení

Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na…