Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí jahodová zmrzlina Dezerty
23. 04. 2018

Domácí jahodová zmrzlina

Ingredience
- +
  • jahody: 300 g
  • moučkový cukr: 120 g
  • smetana ke šlehání min. 30 %: 150 ml
  • mléko: 50 ml
  • citrónová šťáva: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí jahodová zmrzlina - recept

Jahody zbavené slupek rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a společně znovu promixujeme. Směs nalijeme do nádoby vhodné na mražení, dáme do mrazáku a po dobu 3 hodin každých 30 minut promícháme, aby se ve zmrzlině netvořily krystalky. 

Domácí jahodová zmrzlina se nechá před podáváním asi 15 minut povolit, aby šly tvořit kopečky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kavova-zmrzlina.jpg Dezerty

Domácí kávová zmrzlina

V míse vyšleháme vejce s cukrem mixérem do pěny. Přidáme mascarpone, mletou kávu a espresso (pro intenzivnější chuť i dvojité) a vše mixujeme do hladka. Směs nalijeme do formy a dáme ji zmrazit. Přibližně…

fotolia_109130104_xs.jpg Dezerty

Domácí pomerančová zmrzlina

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k varu apři mírné teplotě necháme zredukovat přibližně na 3/4 objemu. Přidáme ostatní ingredience,…

Doporučené recepty

Bezová šťáva

Nápoje: Bezová šťáva

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do…

Polévka z pečeného květáku

Polévky: Polévka z pečeného květáku

Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém…

Vajíčková pomazánka s ricottou

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s ricottou

Vejce uvaříme natvrdo. Ricottu smícháme se solí, špetkou pepře, hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Přidáme na…