Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí jahodová zmrzlina Domácí jahodová zmrzlina Dezerty
23. 04. 2018

Domácí jahodová zmrzlina

Ingredience
- +
  • jahody: 300 g
  • moučkový cukr: 120 g
  • smetana ke šlehání min. 30 %: 150 ml
  • mléko: 50 ml
  • citrónová šťáva: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí jahodová zmrzlina - recept

Jahody zbavené slupek rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a společně znovu promixujeme. Směs nalijeme do nádoby vhodné na mražení, dáme do mrazáku a po dobu 3 hodin každých 30 minut promícháme, aby se ve zmrzlině netvořily krystalky. 

Domácí jahodová zmrzlina se nechá před podáváním asi 15 minut povolit, aby šly tvořit kopečky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kavova-zmrzlina.jpg Dezerty

Domácí kávová zmrzlina

V míse vyšleháme vejce s cukrem mixérem do pěny. Přidáme mascarpone, mletou kávu a espresso (pro intenzivnější chuť i dvojité) a vše mixujeme do hladka. Směs nalijeme do formy a dáme ji zmrazit. Přibližně…

fotolia_109130104_xs.jpg Dezerty

Domácí pomerančová zmrzlina

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k varu apři mírné teplotě necháme zredukovat přibližně na 3/4 objemu. Přidáme ostatní ingredience,…

Doporučené recepty

Povidlový koláč

Dezerty: Povidlový koláč

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Smícháme nastrouhané máslo, cukr, mouku a vejce a vypracujeme…

Kuře pečené s bramborami

Hlavní jídla: Kuře pečené s bramborami

Brambory ve slupce asi 15 minut povaříme. Poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuře osolíme, opepříme,…

Domácí pomerančová zmrzlina

Dezerty: Domácí pomerančová zmrzlina

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k…

Zelné placky

Přílohy: Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme,…