Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Malinová pěna Dezerty
27. 04. 2018

Malinová pěna

Ingredience
- +
  • maliny: 350 g
  • malinová šťáva: 50 ml
  • smetana ke šlehání 33 %: 250 ml
  • cukr krupice: 100 - 120 g
  • želatina - plátky: 6 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Malinová pěna - recept

Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat, necháme okapat a v malinové šťávě pozvolna zahříváme, až se rozpustí. Omyté maliny rozmixujeme na pyré a přidáme k želatině. Smetanu vyšleháme s cukrem dotuha a opatrně ji obracením zamícháme do malinové směsi. 

Malinová pěna se podává vychlazená, můžeme ji ozdobit malinami, mátou nebo trochou šlehačky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dietni-tvarohovy-dezert-s-jahodami.jpg Dezerty

Dietní tvarohový dezert s jahodami

Jahody zbavené stopek nakrájíme na menší kousky, smícháme s trochou medu a citronové šťávy (podle chuti). Tvaroh, jogurt a kokosové mléko vyšleháme na hladký krém a podle potřeby dosladíme medem nebo javorovým…

zabaione.jpg Dezerty

Zabaione

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (šleháme asi 10 minut). Postupně po malých lžičkách přišleháváme likérové víno. Na hrnec s trochou vody dáme ohnivzdornou mísu s připravenou pěnou. Při nízké teplotě a…

fotolia_80694268_xs.jpg Dezerty

Profiterol

Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku se špetkou soli. Mícháme po dobu, než se začne těsto odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z tepla…

Doporučené recepty

Cizrna na paprice

Přílohy: Cizrna na paprice

Cizrnu uvaříme dle návodu na obalu. V hrnci rozehřejeme olej, ve kterém necháme rozpustit polovinu másla, na něm…

Ossobuco

Hlavní jídla: Ossobuco

Ossobuco je speciální telecí maso přeseknuté přes morkovou kost. Vzhledem k přítomnosti morku v kosti je maso po…

Chřestový krém

Polévky: Chřestový krém

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na…