Bramboráky
Ingredience
- brambory: 500 g
- vejce: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- mléko: 2 PL
- hladká mouka: 2 PL
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- majoránka
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bramboráky - recept
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, prolisovaný česnek a promícháme. Brambory pustí trochu vody, kterou slijeme. Zaprášíme moukou a přidáme mléko, vše opět důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme mouku nebo mléko, aby těsto nebylo příliš tuhé ani tekuté.
Na pánvi rozehřejeme silnější vrstvu oleje a lžící rovnoměrně rozetřeme bramborákovou směs. Smažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Bramboráky můžeme doplnit o zeleninový salát pro odlehčení.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.