Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Croquembouche Croquembouche Dezerty
23. 08. 2017

Croquembouche

Ingredience
- +
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 250 ml vody
  • špetka soli
  • tuk na vymazání plechu
  • Krém:
  • 500 g vanilkového pudinku
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • vaječný likér dle chuti
  • cukr dle chuti
  • Karamel:
  • 500 g cukru krupice
  • 100 ml vody

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Crouquembouche – recept

Vodu dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, přidáváme hladkou mouku za stálého míchání, aby se nám netvořily hrudky. Na mírném ohni těsto za stálého míchání spaříme, až se začne oddělovat od stěn hrnce. Spařené těsto přesuneme do mísy a pořádně propracujeme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na tukem vymazaný plech děláme kuličky. Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 5 minut, než se těsto nafoukne. Teplotu snížíme na 160 °C a dopečeme dozlatova. Necháme vychladnout.

Ušleháme šlehačku, kterou vmícháme do hotového vanilkového pudinku a dochutíme likérem. Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s úzkou trubičkou. Zapichujeme do vychladlých kuliček, vstříkneme trochu krému a necháme ztuhnout.

Připravíme si karamel. Nasypeme cukr do zahřátého hrnce a za stálého míchání čekáme, až se cukr rozpustí a zezlátne. Pomalu vmícháme vodu a necháme karamel provařit. Naplněné kuličky namáčíme v karamelu a na talíři slepujeme do tvaru pyramidy. Hrnec s karamelem postavíme k pyramidě a vidličkou vytahujeme tenké nitky karamelu, kterými pyramidu opředeme do "pavučiny" a necháme pořádně vychladnout.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Zabaione

Dezerty: Zabaione

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (šleháme asi 10 minut). Postupně po malých lžičkách přišleháváme likérové…

Pečené kuře na zelenině

Hlavní jídla: Pečené kuře na zelenině

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme ze všech stran (i zevnitř) a provázkem svážeme nohy k sobě. Kuře se tak…

Borůvková bublanina

Dezerty: Borůvková bublanina

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme…

Houbová pomazánka

Pomazánky: Houbová pomazánka

Houby očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí podusíme na másle 15 minut. Zakysanou…