Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí vanilková zmrzlina Dezerty
15. 05. 2018

Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience
- +
  • vanilkový lusk: 1 ks
  • žloutky: 5 ks
  • smetana ke šlehání 33 %: 500 ml
  • moučkový cukr: 60 - 80 g
  • vanilkový cukr: 10 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Domácí vanilková zmrzlina - recept

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a oběma cukry. V kastrolku smetanu přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme žloutky. Odstraníme vanilkový lusk, přecedíme přes sítko, necháme vychladnout a vlijeme do nádoby vhodné do mrazáku. 

Domácí vanilková zmrzlina se během mrazení musí každých 30 minut po dobu 4 hodin promíchat

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_69430009_xs.jpg Dezerty

Vanilkový krém

400 ml smetany nalijeme do hrnce, přidáme cukr a pomalu zahříváme. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrabeme semínka, která přidáme ke smetaně, stejně tak lusk. Ve zbytku smetany rozšleháme…

Doporučené recepty

Fíkové kuličky

Vánoční cukroví: Fíkové kuličky

Fíky i datle nasekáme na menší kousky, a společně s kešu oříšky postupně rozmixujeme dohladka. Poté přidáme kokos…

Moravský vrabec se zelím

Hlavní jídla: Moravský vrabec se zelím

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme…

Rukolové pesto

Ostatní: Rukolové pesto

Při vytváření pesta budeme potřebovat mixér, skvěle nám poslouží ponorný. Vložíme do něj rukolu, olej, limetkovou…

Houskový knedlík

Přílohy: Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme…