Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí loupaná plec Hlavní jídla
10. 12. 2019

Hovězí loupaná plec

Ingredience
- +
  • hovězí loupaná plec: 400 g
  • hovězí vývar: 500 ml
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • rajčatový protlak: 15 g
  • loupaná rajčata: 100 g
  • hřebíček: 3 ks
  • celá skořice: 1 ks
  • perníkové koření: 1 KL
  • máslo
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hovězí loupaná plec – recept

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata). Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z plechovky, hřebíček, skořici a pár minut restujeme. Poté zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Hrnec z plotny odstavíme. Vložíme do něj zpět maso, přidáme perníkové koření.

Poté dáme maso do trouby vyhřáté na 100 °C, kde maso pod poklicí pečeme asi 8 hodin. Poté zvýšíme teplotu na 150 °C a pečeme odekryté asi 30 minut. Maso vyjmeme a omáčku přecedíme přes cedník. Poté ji v hrnci redukujeme na požadovanou konzistenci. Na závěr omáčku dochutíme solí, pepřem případně perníkovým kořením a máslem na zjemnění.

Hovězí loupaná plec skvěle chutná s glazovanou karotkou, bramborami nebo těstovinami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Vegetariánské minipizzy

Předkrmy a chuťovky: Vegetariánské minipizzy

Uhněteme těsto na pizzu nebo můžeme použít kupované, na vegetariánské minipizzy se hodí i listové těsto. Těsto…

Pizza z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Pizza z listového těsta

Listové těsto vyválíme na tvar plechu, pomažeme ho rajčatovým pyré, na které nasypeme na drobno nakrájenou cibuli.…

Papriky plněné mletým masem

Hlavní jídla: Papriky plněné mletým masem

Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, kterou jsme nechali vychladnout. Přidáme najemno posekanou cibuli, utřený…

Marmeláda z černého rybízu

Ostatní: Marmeláda z černého rybízu

Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz…