Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Hovězí loupaná plec Hlavní jídla
10. 12. 2019

Hovězí loupaná plec

Ingredience
- +
  • hovězí loupaná plec: 400 g
  • hovězí vývar: 500 ml
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • rajčatový protlak: 15 g
  • loupaná rajčata: 100 g
  • hřebíček: 3 ks
  • celá skořice: 1 ks
  • perníkové koření: 1 KL
  • máslo
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hovězí loupaná plec - recept

Hovězí loupaná plec – recept

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata). Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z plechovky, hřebíček, skořici a pár minut restujeme. Poté zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Hrnec z plotny odstavíme. Vložíme do něj zpět maso, přidáme perníkové koření.

Poté dáme maso do trouby vyhřáté na 100 °C, kde maso pod poklicí pečeme asi 8 hodin. Poté zvýšíme teplotu na 150 °C a pečeme odekryté asi 30 minut. Maso vyjmeme a omáčku přecedíme přes cedník. Poté ji v hrnci redukujeme na požadovanou konzistenci. Na závěr omáčku dochutíme solí, pepřem případně perníkovým kořením a máslem na zjemnění.

Hovězí loupaná plec skvěle chutná s glazovanou karotkou, bramborami nebo těstovinami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

roastbeef_recept2.jpg Hlavní jídla

Naučte se připravovat roastbeef, za který by se nemuseli stydět ani Angličané

Roastbeef neboli rostbíf je ve zkratce anglická hovězí pečeně. Nic víc, nic míň. Oproti jiným pečením ji ale odlišuje jedna podstatná maličkost. Maso…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Cuketová polévka se špenátem

Polévky: Cuketová polévka se špenátem

Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli orestujeme. Přidáme na kostky…

Bramborová polévka se zeleninou

Polévky: Bramborová polévka se zeleninou

Brambory, mrkev, celer a kedlubnu nakrájíme na kostičky, stroužky česneku a cibuli (neoloupanou) necháme vcelku. V…

Čočkový salát s mrkví

Saláty: Čočkový salát s mrkví

Čočku propláchneme, uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Mrkev nakrájíme na kostičky, smícháme s polovinou…

Cuketové hranolky z trouby

Přílohy: Cuketové hranolky z trouby

Omyté a osušené cukety i se slupkou nakrájíme na hranolky. Parmezán promícháme se strouhankou, vejce rozšleháme se…