Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jáhlová kaše s jablky a skořicí Ostatní
18. 05. 2018

Jáhlová kaše s jablky a skořicí

Ingredience
- +
  • jáhly: 100 g
  • mléko: 200 ml
  • jablka: 2 ks
  • mletá skořice: 1 KL
  • med: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Jáhlová kaše - recept

Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je dáme vařit do mléka, což trvá asi 20 minut. Pokud se během vaření všechna tekutina vyvaří, opatrně přilijeme trochu mléka. Poté přidáme nastrouhané jablko, lžičku skořice, dosladíme, a vše společně zlehka povaříme.

Jáhlová kaše se dá doplnit čímkoliv, co máme rádi - čerstvým nebo sušeným ovocem, rozinkami, čokoládou, ořechy nebo ořechovým máslem, kakaem, perníkovým kořením, nebo třeba mákem či kokosem.

Jáhlová kaše může být i ve slané variantě - v tomto případě se vaří pouze ve vodě, případně s bujónem, a ochutit ji můžeme jakýmkoliv kořením a solí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Zapečený lilek

Hlavní jídla: Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a…

Gulášová polévka

Polévky: Gulášová polévka

Na sádle v nepřilnavém hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso a necháme…