Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lilková polévka Polévky
03. 10. 2017

Lilková polévka

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks
  • olivový olej: 2 PL 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • menší cibule: 1 ks
  • rajčata: 150
  • parmazánu: 2 PL 
  • čerstvá bazalka 
  • mořská sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Lilková polévka – recept

Troubu předehřejeme na 220 °C a připravíme si lilky. Odřízneme jim stopku a podélně je rozkrojíme na půlky. Na každé polovině vytvoříme ostrým nožem hluboké řezy, ovšem bez narušení slupky. Pokapeme olejem a dáme péct na 30 minut.

Ve velkém hrnci si rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, přidáme asi na minutu nakrájený česnek. Přidáme dužiu z lilku (bez slupky), nakrájená rajčata, vodu (aby bylo vše ponořené), osolíme a vaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Až je lilková polévka hotová, přidáme čerstvou bazalku a polévku rozmixujeme ponorným mixérem.

Lilková polévka se dá zjemnit přidáním pár lžic smetany. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zapeceny-lilek.jpg Polévky

Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…

Doporučené recepty

Pečená dýně Hokkaido

Přílohy: Pečená dýně Hokkaido

Dýni Hokkaido zbavenou semínek nakrájíme na stejné kousky a ty vyskládáme na pečicí papír. Posolíme hrubozrnnou…

Řeřichový krém s hráškem

Polévky: Řeřichový krém s hráškem

Doměkka uvařený a vychladlý hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme řeřichu, citronovou šťávu, osolíme,…

Smažený patizon

Hlavní jídla: Smažený patizon

Patizon oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky patizonu osolíme a necháme je odležet, aby pustily vodu.…