Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kuřecí Kung Pao Hlavní jídla
07. 11. 2017

Kuřecí Kung Pao

Ingredience
- +
  • kuřecí prsa: 200 g
  • sójová omáčka: 2 PL
  • rýžové víno: 1 PL
  • škrobová moučka: 1 PL
  • jarní cibulka: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • nesolené arašídy: 4 PL
  • zázvor: 1 KL
  • chilli papričky (1: 1 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • Na zálivku:
  • sójová omáčka: 3 PL
  • rýžový ocet: 1 KL
  • sezamový olej: 1 KL
  • škrobová moučka: 1 KL
  • voda: 1 PL
  • třtinový cukr: špetka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kuřecí Kung Pao - recept

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády, kterou připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína, škrobu, soli a pepře. Jarní cibulku nakrájíme na centimetrové kousky, česnek nadrobno, zázvor na tenké proužky a smícháme všechny ingredience na zálivku. 

Na přípravu tohoto oblíbeného čínského jídla se nejlépe hodí pánev wok, ale můžeme použít jakoukoli hlubší pánev. Oleje nalijeme tolik, aby se v něm kuřecí maso osmažilo ze všech stran. Olej rozehřejeme, vložíme do něj maso a smažíme tak, aby kousky měly kolem sebe vytvořenou krustu, ale nikoli až dozlatova.

Olej slijeme, pánev ale necháme mastnou a necháme na ní orestovat nakrájené chilli papričky zbavené semínek. Přidáme jarní cibulku, česnek a zázvor, vrátíme maso, zalijeme zálivkou a 2 minuty smažíme při vysoké teplotě. Arašídy opražíme nasucho na pánvi, až se rozvoní a přidáme je do směsi úplně nakonec. 

Kuřecí Kung Pao podáváme s rýží nebo nudlemi.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 25 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

salat-pak-choi.jpg Hlavní jídla

Salát pak choi

Salát očistíme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a pak choi zlehka restujeme. Mezitím si smícháme rybí omáčku, sezamový olej, med a limetkovou šťávu. Důkladně promícháme, zálivku přidáme k salátu pak…

kureci-cina-s-ryzi.jpg Hlavní jídla

Kuřecí čína s rýží

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky nebo nudličky, osolíme, opepříme a naložíme na asi 2 hodiny do směsi ze sójové omáčky, solamylu, třtinového cukru, prolisovaného česneku, nadrobno nakrájené chilli papričky a…

cina-z-cukety.jpg Hlavní jídla

Čína z cukety

Cuketu, papriky zbavené jádřinců, mrkev a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Smícháme sójovou omáčku, Solamyl, cukr, špetku soli, pepře, případně i chilli. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme cibuli, přidáme…

cina-z-kureciho-masa.jpg Hlavní jídla

Čína z kuřecího masa s chilli papričkami a arašídy

Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, promícháme s polovinou sójové omáčky, solamylem, polovinou soli a necháme asi 1 hodinu odležet v ledničce. V pánvi (ideálně WOK) rozpálíme olej a maso v něm zprudka…

cina-z-krutiho-masa.jpg Hlavní jídla

Čína z krůtího masa

Krůtí maso nakrájíme na nudličky a smícháme s trochou oleje, prolisovaným česnekem, špetkou chilli, pepře, soli a koření na čínu. Přidáme sójovou omáčku, solamyl a necháme uležet v ledničce asi 3 hodiny. Mrkev…

Doporučené recepty

Domácí žitné bagety

Přílohy: Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky,…

Párky v listovém těstě - hadi

Předkrmy a chuťovky: Párky v listovém těstě - hadi

Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a…

Frankfurtská polévka

Polévky: Frankfurtská polévka

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme horkým vývarem (na…

Kuře na pomerančích

Hlavní jídla: Kuře na pomerančích

Pomeranč důkladně omyjeme, polovinu vymačkáme, z druhého pak opatrně oloupeme kůru. Kůru se šťávou pak smícháme…