Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Boloňská omáčka na špagety Ostatní
04. 12. 2019

Boloňská omáčka na špagety

Ingredience
- +
  • hovězí mleté maso: 200 g
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel): 50 g
  • čerstvá loupaná rajčata: 75 g
  • rajčatový protlak: 25 g
  • červené víno: 100 ml
  • cibule: 1 ks
  • stroužek česneku: 3 ks
  • hovězí nebo kuřecí vývar: 500 ml
  • olivový olej: 2 PL
  • bobkový list
  • nové koření
  • černý pepř
  • sušené bylinky
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Boloňská omáčka na špagety - recept

Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Mezitím si najemno pokrájíme cibuli a přidáme ji do hrnce. Poté si nadrobno nasekáme česnek a také ho orestujeme se zeleninou. Do hrnce přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Dál restujeme. Po 5 minutách přidáme do směsi rajčatový protlak a nakrájená rajčata. Podlejeme červeným vínem a do hrnce hodíme bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře. 

Poté asi 10 minut vaříme, aby se červené víno zredukovalo. Omáčku podlijeme vývarem a necháme za občasného míchání vařit asi 2 hodiny. Během vaření podléváme vývarem. 

Boloňskou omáčku na špagety závěrem dochutíme solí a můžeme přidat sušené bylinky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_121120068_xs.jpg Ostatní

Boloňské špagety s mletým masem

Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a mleté maso a smažíme dozlatova. K masu přidáme očištěnou a na malé kousky nakrájenou zeleninu, vše podlijeme vínem a trochou…

Doporučené recepty

Olivová tapenáda

Pomazánky: Olivová tapenáda

V mixéru rozmixujeme zelené olivy, kapary, česnek, bylinky, sůl, pepř a olivový olej. Hutnou pastu mažeme na…

Domácí hovězí hamburger

Hlavní jídla: Domácí hovězí hamburger

Droždí rozmícháme v teplé vodě, dokud se nerozpustí. Smícháme mléko, vejce (vejce nejdříve rozšleháme a necelou…

Šašlik

Hlavní jídla: Šašlik

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citrónu a smícháme s prolisovaným česnekem,…