Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Boloňská omáčka na špagety Boloňská omáčka na špagety Ostatní
04. 12. 2019

Boloňská omáčka na špagety

Ingredience
- +
  • hovězí mleté maso: 200 g
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel): 50 g
  • čerstvá loupaná rajčata: 75 g
  • rajčatový protlak: 25 g
  • červené víno: 100 ml
  • cibule: 1 ks
  • stroužek česneku: 3 ks
  • hovězí nebo kuřecí vývar: 500 ml
  • olivový olej: 2 PL
  • bobkový list
  • nové koření
  • černý pepř
  • sušené bylinky
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Boloňská omáčka na špagety - recept

Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Mezitím si najemno pokrájíme cibuli a přidáme ji do hrnce. Poté si nadrobno nasekáme česnek a také ho orestujeme se zeleninou. Do hrnce přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Dál restujeme. Po 5 minutách přidáme do směsi rajčatový protlak a nakrájená rajčata. Podlejeme červeným vínem a do hrnce hodíme bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře. 

Poté asi 10 minut vaříme, aby se červené víno zredukovalo. Omáčku podlijeme vývarem a necháme za občasného míchání vařit asi 2 hodiny. Během vaření podléváme vývarem. 

Boloňskou omáčku na špagety závěrem dochutíme solí a můžeme přidat sušené bylinky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_121120068_xs.jpg Ostatní

Boloňské špagety s mletým masem

Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a mleté maso a smažíme dozlatova. K masu přidáme očištěnou a na malé kousky nakrájenou zeleninu, vše podlijeme vínem a trochou…

Doporučené recepty

Hovězí po burgundsku

Hlavní jídla: Hovězí po burgundsku

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na…

Šípková marmeláda

Ostatní: Šípková marmeláda

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou,…

Vídeňská káva

Nápoje: Vídeňská káva

Smetanu ušleháme dotuha a dáme do zdobicího sáčku. Uvařenou překapávanou kávu nalijeme do nahřátého skleněného…