Houbové rizoto
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 200 g
- sušené hříbky: 60 g
- máslo: 100 g
- olivový olej: 2 PL
- cibule: 1 ks
- suché bílé víno: 120 ml
- zeleninový vývar: 250 ml
- strouhaný parmazán
- petrželka
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Sušené houby necháme asi půl hodiny předem namočené ve vodě, aby změkly a nasály vodu. Následně je ve stejné vodě povaříme doměkka (asi 10 minut). V hrnci rozpustíme asi polovinu másla společně s olivovým olejem a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zpění, přidáme rýži, mírně osolíme (podle toho, jak slaný máme vývar) a pořádně promícháme. Přilijeme asi 1/4 vývaru a necháme dusit. Jakmile se vývar téměř všechen vsákne do rýže, přilijeme víno a opět necháme vyvařit. Postupně přiléváme další část vývaru a opět necháme vsáknout.
Vaříme do té doby, než je rýže měkká. Poté přidáme zbytek másla a petrželku, které do rizota zamícháme, pořádně posypeme nastrouhaným parmazánem, případně dochutíme solí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.