Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Houbové rizoto Hlavní jídla
07. 09. 2017

Houbové rizoto

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže: 200 g
  • sušené hříbky: 60
  • máslo: 100 g
  • olivový olej: 2 PL
  • cibule: 1 ks
  • suché bílé víno: 120 ml
  • zeleninový vývar: 250 ml
  • strouhaný parmazán
  • petrželka
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Houbové rizoto – recept

Sušené houby necháme asi půl hodiny předem namočené ve vodě, aby změkly a nasály vodu. Následně je ve stejné vodě povaříme doměkka (asi 10 minut). V hrnci rozpustíme asi polovinu másla společně s olivovým olejem a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zpění, přidáme rýži, mírně osolíme (podle toho, jak slaný máme vývar) a pořádně promícháme. Přilijeme asi 1/4 vývaru a necháme dusit. Jakmile se vývar téměř všechen vsákne do rýže, přilijeme víno a opět necháme vyvařit. Postupně přiléváme další část vývaru a opět necháme vsáknout. 

Vaříme do té doby, než je rýže měkká. Poté přidáme zbytek másla a petrželku, které do rizota zamícháme, pořádně posypeme nastrouhaným parmazánem, případně dochutíme solí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houbove-rizoto-s-lososem.jpg Hlavní jídla

Houbové rizoto s lososem

Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a chvilku restujeme. Do pánve nasypeme rýži, zalejeme ji vývarem a trochou vína tak, aby se rýže…

Doporučené recepty

Letní melounový salát

Saláty: Letní melounový salát

Meloun zbavený slupky a pecek nakrájíme na kostky. Přidáme baby špenát, nakrájenou okurku, olivy, kostičky sýra,…

Vídeňská roštěná

Hlavní jídla: Vídeňská roštěná

Maso na několika místech na okraji nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo. Potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce…

Limetkovo-kokosový cheesecake

Dezerty: Limetkovo-kokosový cheesecake

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a smícháme s rozmixovanými datlemi, pistáciemi a kokosem. Tuto hmotu…