Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Boršč bez masa Boršč bez masa Polévky
25. 09. 2017

Boršč bez masa

Ingredience
- +
  • hlávkové zelí: 1 hlavy 
  • brambory: 2  
  • červená řepa: {0,5}
  • máslo: 90
  • rajčatový protlak: 2 PL 
  • zakysaná smetana: 100 ml 
  • zeleninový vývar
  • mrkev: 1  
  • petržel: 1  
  • cibule: {1}
  • ocet: 1 PL
  • cukr: 1 PL
  • bobkové listy: {1,5}
  • černý pepř: 2  
  • nové koření: 2  
  • stroužky česneku: 3  
  • petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Boršč bez masa – recept

Pokrájíme si zelí i brambory na menší kousky a vaříme je společně ve vývaru asi 15 minut. Do jiného hrnce si dáme polovinu másla a podusíme na něm červenou řepu společně s octem, cukrem a rajčatovým protlakem. Na pánvičce si na zbytku másla zpěníme nakrájenou cibulku, mrkev a petržel. Všechno smícháme dohromady a přidáme všechno koření. Vaříme 10 - 15 minut. Hotový boršč bez masa dochutíme utřeným česnekem a sekanou petrželkou. Podáváme s kysanou smetanou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 7 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Rychlá zeleninová polévka

Polévky: Rychlá zeleninová polévka

Dýni zbavíme jádřince, oloupeme (dýni Hokkaidó loupal nemusíme) a nakrájíme na menší kostičky. Na stejně velké…

Sardinková pomazánka

Pomazánky: Sardinková pomazánka

Sardinky slijeme z oleje a rozmačkáme. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Smícháme…

Brynzová polévka

Polévky: Brynzová polévka

V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou bramboru,…