Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Květákové pyré Přílohy
15. 05. 2018

Květákové pyré

Ingredience
- +
  • malý květák: 1 ks
  • zeleninový vývar: 800 ml
  • strouhaný parmezán: 1 PL
  • smetana ke šlehání: 2 PL
  • máslo: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Květákové pyré - recept

Květák rozdělíme na růžičky a odstraníme tvrdé košťály. Růžičky květáku vložíme do vroucího zeleninového vývaru a vaříme doměkka asi 10 - 15 minut. Květák slijeme, ale vývar nevyléváme.

Horký květák společně s máslem a smetanou rozmixujeme tyčovým mixérem nebo rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme zeleninový vývar podle požadované konzistence, dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme do pyré parmezán a trochu čerstvého tymiánu.

Květákové pyré se hodí jako příloha k masu i rybě.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

krupicove-flameri.jpg Přílohy

Krupicové flameri

Polovinu mléka zahřejeme v nepřilnavém rendlíku, rozpustíme v něm máslo a cukr. Přidáme citrónovou kůru a po lžičkách za stálého míchání přidáváme krupici. Přimícháme druhou polovinu mléka, necháme zhoustnout…

Doporučené recepty

Pečený králík na zelenině

Hlavní jídla: Pečený králík na zelenině

Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným…

Pomazánka z medvědího česneku

Pomazánky: Pomazánka z medvědího česneku

Do mísy si dáme tvaroh a přidáme k němu zakysanou smetanu (smetanu můžeme vyměnit také za kvalitní bílý jogurt).…

Kuřecí špízy

Hlavní jídla: Kuřecí špízy

Smícháme sójovou, rybí a chilli omáčku s olejem. Marinádou potřeme kuřecí maso a necháme marinovat alespoň 30…