Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninové karbanátky Hlavní jídla
08. 11. 2017

Zeleninové karbanátky

Ingredience
- +
  • mrkev: 2 ks
  • petržel: 1 ks
  • pórek: 10 cm
  • květák: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • špenát - hrst: 2 ks
  • vejce: 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • vejce a strouhanka na obalení
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Zeleninové karbanátky – recept

Zeleninu kromě špenátu nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě, dokud není měkká. Slijeme, rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Špenát spaříme, vymačkáme z něj vodu a přidáme k zelenině. Směs osolíme, opepříme, zamícháme a případně zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme zeleninové karbanátky, které obalíme ve vajíčku a strouhance. Smažíme na olejiz obou stran do zlatova, nebo upečeme v troubě na pečicím papíru na 190 °C asi 25 minut

Zeleninové karbanátky podáváme s vařeným bramborem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleninovy-vyvar.jpg Hlavní jídla

Zeleninový vývar

Zeleninu očistíme, nakrájíme na hrubší kousky, zalijeme vodou a na mírném ohni zeleninový vývar vaříme minimálně hodinu. Poté přecedíme, osolíme podle chuti a používáme jako základ pro další jídla.

fotolia_120091900_xs.jpg Hlavní jídla

Zeleninová polévka

Mrkev, petržel, celer a pórek nakrájíme na kostičky, obě natě nahrubo. Ve velkém hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme všechnu zeleninu a zprudka ji orestujeme. Po chvíli přidáme vodu, osolíme, opepříme a…

Doporučené recepty

Zázvorky

Vánoční cukroví: Zázvorky

Mouku prosijeme a smícháme s kypřícím práškem. Cukr také prosijeme, promícháme s moukou a přidáme ostatní…

Demi glace z telecích kostí

Polévky: Demi glace z telecích kostí

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na…

Houbové rizoto s lososem

Hlavní jídla: Houbové rizoto s lososem

Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a…

Dýňová buchta

Dezerty: Dýňová buchta

Dýni zbavíme semínek, nastrouháme a smícháme s cukrem, mlékem, rozšlehaným vajíčkem, olejem a trochou skořice. Po…