Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Boží milosti Boží milosti Dezerty
22. 02. 2020

Boží milosti

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 250 g
  • krupicový cukr: 50 g
  • žloutky: 2 ks
  • bílé víno: 4 cl
  • rozpuštěné máslo: 50 g
  • zakysaná smetana: 4 PL
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • moučkový cukr
  • olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Boží milosti - recept

V míse smícháme mouku, krupicový cukr, špetku soli a bílé víno. Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a asi lžíci citronové kůry. Těsto necháme 1 hodinu odležet v lednici.

Na pomoučené pracovní ploše těsto vyválíme. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Poté těsto nakrájíme na zhruba stejně velké dílky. Každý díl uprostřed dvakrát nakrojíme. Rozpálíme olej a Boží milosti v něm smažíme dozlatova. Po vytažení je necháme okapat na papírových ubrouscích a posymeme moučkovým cukrem. 

Boží milosti jsou typickým dezertem, který se na Slovácku podává během Masopustu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Grilovaný ananas

Dezerty: Grilovaný ananas

Ananas okrájíme a dužinu nakrájíme na stejně silné plátky (asi 1 cm). Smícháme cukr a skořici na plátky ananasu v…

Domácí jahodová dřeň

Dezerty: Domácí jahodová dřeň

Z jahod odkrojíme stopky a pečlivě je omyjeme. Vložíme je do mísy a vidličkou rozmačkáme na požadovanou…

Rajčatová marmeláda

Ostatní: Rajčatová marmeláda

Rajčata omyjeme, zbavíme jádřinců a zelených částí a nakrájíme na středně velké kousky. Ve větším hrnci povaříme…

Krupicové flameri

Dezerty: Krupicové flameri

Polovinu mléka zahřejeme v nepřilnavém rendlíku, rozpustíme v něm máslo a cukr. Přidáme citrónovou kůru a po…