Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Boží milosti Dezerty
22. 02. 2020

Boží milosti

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 250 g
  • krupicový cukr: 50 g
  • žloutky: 2 ks
  • bílé víno: 4 cl
  • rozpuštěné máslo: 50 g
  • zakysaná smetana: 4 PL
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • moučkový cukr
  • olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Boží milosti - recept

V míse smícháme mouku, krupicový cukr, špetku soli a bílé víno. Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a asi lžíci citronové kůry. Těsto necháme 1 hodinu odležet v lednici.

Na pomoučené pracovní ploše těsto vyválíme. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Poté těsto nakrájíme na zhruba stejně velké dílky. Každý díl uprostřed dvakrát nakrojíme. Rozpálíme olej a Boží milosti v něm smažíme dozlatova. Po vytažení je necháme okapat na papírových ubrouscích a posymeme moučkovým cukrem. 

Boží milosti jsou typickým dezertem, který se na Slovácku podává během Masopustu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí pařížský salát

Saláty: Domácí pařížský salát

Salám nakrájíme na nudličky, stejně tak okurky. Cibuli nasekáme najemno, přidáme hrášek a majonézu a vše…

Bramboračka s houbami

Polévky: Bramboračka s houbami

Houby necháme namočené v hrnci ve studené vodě na asi 20 minut, přivedeme k varu a povaříme 10 minut doměkka.…

Kuřecí řízky s mandlemi

Hlavní jídla: Kuřecí řízky s mandlemi

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Vejce rozšleháme se špetkou…

Špenátová roláda s lososem

Předkrmy a chuťovky: Špenátová roláda s lososem

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Špenát spaříme vroucí vodou, vymačkáme z něj co nejvíce vody a nasekáme…