Batátové pyré
Ingredience
- batáty: 2 ks
- máslo: 1 PL
- mléko: 100 ml
- stroužky česneku: 1 ks
- parmazán: 1 PL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě společně s prolisovaným česnekem doměkka asi 15 - 20 minut. Vodu scedíme, k batátům přidáme máslo a šťouchadlem na brambory rozšťoucháme. Přidáme ohřáté mléko, parmazán a šťouchadlem zpracujeme batátové pyré. Můžeme použít i šlehač, ale pyré bude lepkavé a nebude tak nadýchané, jako při ruční práci. Množství mléka je pouze orientační. Záleží na velikosti sladkých brambor.
Podle chuti batátové pyré dosolíme a podáváme k pečenému masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.