Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Demi glace z telecích kostí Demi glace z telecích kostí Polévky
16. 10. 2017

Demi glace z telecích kostí

Ingredience
- +
  • telecí kosti: 2 kg
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • olej: 50 ml
  • stroužky česneku: 2 ks
  • rajčatový protlak: 1 PL
  • celý pepř: 4 ks
  • nové koření: 3 ks
  • červené víno: 200 ml
  • snítka tymiánu: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Demi glace - recept

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na oleji. Přidáme kosti i s výpekem, koření a rajčatový protlak, zalijeme vínem a vodou (aby vše bylo ponořené) a vaříme při velmi mírné teplotě minimálně 6 hodin. Vývar scedíme, odebereme zeleninu i kosti a zredukujeme, dokud nebude mít demi glace konzistenci husté omáčky. Demi glace můžeme skladovat týden v lednici, v mrazáku až několik měsíců.

Demi glace se používá zejména jako základ pro omáčky, které tak získají plnou masovou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Vegetariánské minipizzy

Předkrmy a chuťovky: Vegetariánské minipizzy

Uhněteme těsto na pizzu nebo můžeme použít kupované, na vegetariánské minipizzy se hodí i listové těsto. Těsto…

Cuketové karbanátky

Hlavní jídla: Cuketové karbanátky

Cuketu omyjeme a osušíme, slupku oloupeme jen v případě, že jsou na ní kazy nebo použijeme starší cuketu. Cuketu…

Hermelínová pomazánka

Pomazánky: Hermelínová pomazánka

Vejce uvaříme natvrdo, hermelín rozmačkáme vidličkou a promícháme s přírodním sýrem. Vychladlé vejce do pomazánky…

Hráškový krém

Polévky: Hráškový krém

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hrášek a podlijeme horkým vývarem. Společně vaříme asi 15…