Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Demi glace z telecích kostí Polévky
16. 10. 2017

Demi glace z telecích kostí

Ingredience
- +
  • telecí kosti: 2 kg
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • olej: 50 ml
  • stroužky česneku: 2 ks
  • rajčatový protlak: 1 PL
  • celý pepř: 4 ks
  • nové koření: 3 ks
  • červené víno: 200 ml
  • snítka tymiánu: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Demi glace - recept

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na oleji. Přidáme kosti i s výpekem, koření a rajčatový protlak, zalijeme vínem a vodou (aby vše bylo ponořené) a vaříme při velmi mírné teplotě minimálně 6 hodin. Vývar scedíme, odebereme zeleninu i kosti a zredukujeme, dokud nebude mít demi glace konzistenci husté omáčky. Demi glace můžeme skladovat týden v lednici, v mrazáku až několik měsíců.

Demi glace se používá zejména jako základ pro omáčky, které tak získají plnou masovou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Tvarohová bábovka

Dezerty: Tvarohová bábovka

V míse nebo v kuchyňském robotu vyšleháme žloutky s cukrem alespoň 5 minut. Potom k nim přidáme změklé máslo a…

Borůvková bublanina

Dezerty: Borůvková bublanina

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme…

Halibut

Hlavní jídla: Halibut

Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…