Salát z řapíkatého celeru
Ingredience
- řapíkatý celer: 3 ks
- malý bulvový celer: 1 ks
- kyselé jablko: 1 ks
- majonéza: 3 PL
- vlašské ořechy - hrst: 2 ks
- citronová šťáva
- mletý bílý pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky, které zastříkneme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Majonézu a zakysanou smetanu vymícháme metličkou, dochutíme cukrem, pepřem, solí a citronovou šťávou. Do takto připravené zálivky vmícháme celer, jablka a ořechy, aby došlo ke snoubení chutí a vznikl salát nazývaný také jako salát Waldorf.
Salát z řapíkatého celeru uložíme do lednice a necháme lehce uležet. Podáváme jako výtečný předkrm nebo přílohu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.