Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Býčí žlázy Hlavní jídla
07. 11. 2017

Býčí žlázy

Ingredience
- +
  • býčí žlázy: 4 ks
  • cibule: 1 ks 
  • sádlo: 1 PL 
  • anglická slanina: 100
  • sladká paprika 
  • sušená šalvěj 
  • vývar 
  • sůl
  • pepř 
  • mléko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Býčí žlázy – recept

Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami. 

Rozhřejeme si pánev, na které zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, vložíme do pánve nakrájenou slaninu a zlehka ji orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené býčí žlázy, které začnou pouštět vodu. Tu musíme všechnu vyvařit.

Býčí žlázy zaprášíme sladkou paprikou a trochou mouky. Orestujeme a zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a šalvějí. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 – 20 minut. 

Býčí žlázy podáváme se šťouchanými bramborami nebo rýží.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí polévkové koření

Ostatní: Domácí polévkové koření

Kořenovou zeleninu omyjeme, osušíme a oloupeme. Cibuli také oloupeme. Vše nastrouháme nebo rozsekáme na malé…

Krůtí nudličky s pórkem

Hlavní jídla: Krůtí nudličky s pórkem

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zamícháme s kapkou olivového oleje. Pórek nakrájíme na…

Králičí paštika s játry

Ostatní: Králičí paštika s játry

Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra…

Koprová polévka s vejcem

Polévky: Koprová polévka s vejcem

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme v malém množství osolené vody. Zvlášť uvaříme vejce natvrdo. K…