Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Býčí žlázy Hlavní jídla
07. 11. 2017 Přečteno: 1540x

Býčí žlázy

Ingredience
- +
  • býčí žlázy: 4 ks
  • cibule: 1 ks 
  • sádlo: 1 PL 
  • anglická slanina: 100
  • sladká paprika 
  • sušená šalvěj 
  • vývar 
  • sůl
  • pepř 
  • mléko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Býčí žlázy - recept

Býčí žlázy – recept

Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami. 

Rozhřejeme si pánev, na které zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, vložíme do pánve nakrájenou slaninu a zlehka ji orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené býčí žlázy, které začnou pouštět vodu. Tu musíme všechnu vyvařit.

Býčí žlázy zaprášíme sladkou paprikou a trochou mouky. Orestujeme a zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a šalvějí. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 – 20 minut. 

Býčí žlázy podáváme se šťouchanými bramborami nebo rýží.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Salát s tuňákem

Saláty: Salát s tuňákem

Smícháme salát, kukuřici, tuňáka zbaveného oleje, olivy, nakrájená rajčata a vejce, osolíme a opepříme. Vše…

Chlebíčky s uzeným lososem

Předkrmy a chuťovky: Chlebíčky s uzeným lososem

Žervé smícháme s nadrobno nakrájenou pažitkou, lehce zakápneme citronovou šťávou a potřeme jím na kolečka…

Čokoládový fondant

Dezerty: Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky…

Vánočka z domácí pekárny

Dezerty: Vánočka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do…