Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřová roláda Hlavní jídla
31. 10. 2017

Vepřová roláda

Ingredience
- +
  • vepřová pečeně: 450
  • toustový chléb - plátky: 1 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • stroužky česneku: 1 ks 
  • parmazán: 1 PL 
  • žloutek: 1 ks 
  • sušené houby - hrst: 1 ks 
  • citrónová šťáva: 1 KL 
  • vlašské ořechy: 2 PL
  • rozmarýn: 1 PL 
  • olej
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vepřová roláda – recept

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibulku, poté přidáme česnek a houby, které jsme předem namočili na 30 minut do studené vody. Restujeme tak dlouho, dokud houby nezměknou. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Přidáme citrónovou šťávu, nadrobno nakrájený rozmarýn, ořechy, žloutky, parmazán a rozmixovaný toustový chléb.

Maso na roládu si nařízneme tak, abychom vytvořili tenký plát, který ještě rozklepeme do obdélníku. Maso osolíme, opepříme, potřeme připravenou náplní, zarolujeme a převážeme nití. 

Na rozehřátém oleji opečeme zprudka maso, aby se ze všech stran zatáhlo. Roládu přemístíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut na 190 °C. Jakmile je vepřová roláda hotová, vyjmeme z trouby a necháme před krájením asi 5 minut odpočinout. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 2 příspěvky.

  • Redakce
    13. 2. 2018 | 11:38
    Dobrý den Jano, obě varianty jsou možné. Kost oddělenou od masa můžete nechat péct v troubě společně s roládou (mírně podlít vodou) a vytvoří Vám skvělou omáčku. Redakce
  • Jana
    13. 2. 2018 | 10:15
    Je lepší koupit pečeni s kostí, nebo bez kosti? Děkuji

Doporučené recepty

Svítek do polévky

Přílohy: Svítek do polévky

Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky rozšleháme do pěny, přimícháme žloutky a polohrubou mouku. Posolíme,…

Višňová marmeláda

Ostatní: Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky…

Kachní prsa

Předkrmy a chuťovky: Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek…