Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy
Přečteno: 6222x

Caponata

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks
  • rajčata: 3 ks
  • řapíkatý celer: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olivy bez pecky: 2 PL
  • vinný ocet: 1 PL
  • olivový olej: 3 PL
  • bazalka: 2 PL
  • třtinový cukr: 1 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Caponata - recept

Caponata - recept

Lilek, řapíkatý celer, cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, petrželku nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli a celer, po 5 minutách přidáme lilek, po dalších asi 4 minutách přidáme rajčata, česnek, vinný ocet a trochu cukru. Pod pokličkou dusíme 10 minut, přidáme olivy, bazalku, podle chuti sůl a pepř.

Caponata se podává jako lehký předkrm, ale můžeme ji použít i jako přílohu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Bramboračka s houbami

Polévky: Bramboračka s houbami

Houby necháme namočené v hrnci ve studené vodě na asi 20 minut, přivedeme k varu a povaříme 10 minut doměkka.…

Pikantní sýrová pomazánka s olivami

Pomazánky: Pikantní sýrová pomazánka s olivami

Olivy a petrželku nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo. Všechny ingredience důkladně promícháme a podle…

Pomazánka z tresčích jater

Pomazánky: Pomazánka z tresčích jater

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme,…

Velikonoční tvarohové bábovky

Dezerty: Velikonoční tvarohové bábovky

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a citronovou kůrou. Postupně zašleháváme vejce a tvaroh. Poté vmícháme do…