Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chilli con carne Hlavní jídla
08. 11. 2017

Chilli con carne

Ingredience
- +
  • hovězí maso: 250 g
  • malá cibule: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • rajčata z konzervy: 200 g
  • hovězí vývar: 120 ml
  • červené fazole z konzervy: 150 g
  • stroužky česneku: 2 ks
  • kečup: 1 PL
  • chilli: 1 KL
  • sladká paprika: 1 KL
  • drcený kmín: 1 KL
  • majoránka: 1 KL
  • cukr: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Chilli con carne – recept

Hovězí maso nameleme, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibulku, přidáme česnek, papriku, kmín, chilli a sladkou papriku. Restujeme společně za stálého míchání asi 5 minut.

Maso přidáme do pánve poté, co ztlumíme teplotu. Maso důkladně promícháme a rozprostřeme po celé pánvi. Maso by se mělo rovnoměrně opéct, pěkně rozdělit a udělat dokřupava. Po celou dobu udržujeme mírný plamen, aby se nic neopékalo příliš zprudka. Česnek by mohl zhořknout.

Když je maso opečené, přilijeme do pánve vývar a rajčata z konzervy. Vše promícháme a přisypeme cukr, sůl, pepř a majoránku. Nakonec přidáme ještě kečup nebo rajčatový protlak. Společně vaříme ještě asi 15 minut, než se všechny chutě pořádně spojí. V závěru přidáme slité fazole z konzervy, dosolíme a dopepříme dle chuti.

Chilli con carne můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Moros y cristianos (rýže s tmavými fazolemi)

Přílohy: Moros y cristianos (rýže s tmavými fazolemi)

Česnek utřeme s polovinou soli, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme slaninu, aby…

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Pomazánky: Česneková pomazánka z balkánského sýra

Sýr nastrouháme, česnek prolisujeme, vejce uvaříme natvrdo a také nastrouháme. Veškeré ingredience smícháme…

Kuře vindaloo

Hlavní jídla: Kuře vindaloo

Na lžíci oleje osmahneme cibuli a česnek na plátky. Přidáme zázvor a chilli a přilijeme pár lžic vody, aby vznikla…

Studená polévka z červené řepy

Polévky: Studená polévka z červené řepy

Oloupanou červenou řepu uvaříme doměkka asi 1,5 hodiny a necháme vychladnout. Vodu nevyléváme, ale necháme si ji…