Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chilli con carne Hlavní jídla
08. 11. 2017

Chilli con carne

Ingredience
- +
  • hovězí maso: 250 g
  • malá cibule: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • rajčata z konzervy: 200 g
  • hovězí vývar: 120 ml
  • červené fazole z konzervy: 150 g
  • stroužky česneku: 2 ks
  • kečup: 1 PL
  • chilli: 1 KL
  • sladká paprika: 1 KL
  • drcený kmín: 1 KL
  • majoránka: 1 KL
  • cukr: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Chilli con carne – recept

Hovězí maso nameleme, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibulku, přidáme česnek, papriku, kmín, chilli a sladkou papriku. Restujeme společně za stálého míchání asi 5 minut.

Maso přidáme do pánve poté, co ztlumíme teplotu. Maso důkladně promícháme a rozprostřeme po celé pánvi. Maso by se mělo rovnoměrně opéct, pěkně rozdělit a udělat dokřupava. Po celou dobu udržujeme mírný plamen, aby se nic neopékalo příliš zprudka. Česnek by mohl zhořknout.

Když je maso opečené, přilijeme do pánve vývar a rajčata z konzervy. Vše promícháme a přisypeme cukr, sůl, pepř a majoránku. Nakonec přidáme ještě kečup nebo rajčatový protlak. Společně vaříme ještě asi 15 minut, než se všechny chutě pořádně spojí. V závěru přidáme slité fazole z konzervy, dosolíme a dopepříme dle chuti.

Chilli con carne můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Rajčatová marmeláda

Ostatní: Rajčatová marmeláda

Rajčata omyjeme, zbavíme jádřinců a zelených částí a nakrájíme na středně velké kousky. Ve větším hrnci povaříme…

Hradecká pomazánka

Pomazánky: Hradecká pomazánka

Šunku, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s tvarohem, majonézou a hořčicí. Osolíme a opepříme dle chuti…

Květáková polévka pro děti

Polévky: Květáková polévka pro děti

Mrkev a pastinák oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Zeleninu vložíme do…

Rib eye steak

Hlavní jídla: Rib eye steak

Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…