Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chilli con carne Hlavní jídla
08. 11. 2017

Chilli con carne

Ingredience
- +
  • hovězí maso: 250 g
  • malá cibule: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • rajčata z konzervy: 200 g
  • hovězí vývar: 120 ml
  • červené fazole z konzervy: 150 g
  • stroužky česneku: 2 ks
  • kečup: 1 PL
  • chilli: 1 KL
  • sladká paprika: 1 KL
  • drcený kmín: 1 KL
  • majoránka: 1 KL
  • cukr: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Chilli con carne – recept

Hovězí maso nameleme, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibulku, přidáme česnek, papriku, kmín, chilli a sladkou papriku. Restujeme společně za stálého míchání asi 5 minut.

Maso přidáme do pánve poté, co ztlumíme teplotu. Maso důkladně promícháme a rozprostřeme po celé pánvi. Maso by se mělo rovnoměrně opéct, pěkně rozdělit a udělat dokřupava. Po celou dobu udržujeme mírný plamen, aby se nic neopékalo příliš zprudka. Česnek by mohl zhořknout.

Když je maso opečené, přilijeme do pánve vývar a rajčata z konzervy. Vše promícháme a přisypeme cukr, sůl, pepř a majoránku. Nakonec přidáme ještě kečup nebo rajčatový protlak. Společně vaříme ještě asi 15 minut, než se všechny chutě pořádně spojí. V závěru přidáme slité fazole z konzervy, dosolíme a dopepříme dle chuti.

Chilli con carne můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Cuketa v těstíčku

Hlavní jídla: Cuketa v těstíčku

Cuketu nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm. Těstíčko si připravíme tak, že rozšleháme vejce, přidáme mléko a…

Salát s krůtím masem

Saláty: Salát s krůtím masem

Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Zeleninu umyjeme a pokrájíme. Mrkev nakrájíme na tenké…

Švestková přesnídávka

Ostatní: Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do…

Zelí s křenem

Saláty: Zelí s křenem

Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké nudličky, případně můžeme nastrouhat. Cibuli oloupeme a…