Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Créme brulée Créme brulée Dezerty
21. 08. 2017

Créme brulée

Ingredience
- +
  • 600 ml smetany
  • 6 žloutků
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Créme brulée – recept

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vytáhneme vanilkový lusk a vmícháme smetanu do utřených žloutků. Musíme dbát na to, aby se při tření žloutků netvořila pěna. Nalijeme do zapékacích misek a předehřáté troubě pečeme při 100 °C asi hodinu. Krém nesmí být ani tuhý ani tekutý. Výsledkem bude třaslavý krém, který necháme zcela vychladnout. Před samotným podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme. Zkaramelizování dosáhneme rozpáleným grilem v troubě nebo pomocí cukrářské plynové pistole.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Moravský vrabec se zelím

Hlavní jídla: Moravský vrabec se zelím

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme…

Vepřové špízy do trouby

Hlavní jídla: Vepřové špízy do trouby

Smícháme olej, prolisovaný česnek, rozmarýnové jehličky, sůl, trochu pepře a sladké papriky. Vepřové maso…

Carpaccio z červené řepy

Předkrmy a chuťovky: Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1…