Domácí hranolky v troubě
Ingredience
- brambory
- sůl
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí hranolky v troubě - recept
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky tloušťky asi 1 x 1 cm. Hranolky necháme namočené ve studené vodě 30 minut, v polovině vyměníme vodu. Necháme okapat v cedníku, zabalíme do čisté utěrky a promneme v rukách, aby se hranolky co nejvíce osušily.
Hranolky smícháme s trochou oleje, aby byly všechny omaštěné a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Aby byly domácí hranolky z trouby křupavé, nesmí jich být příliš velká vrstva. Nejlepší je použít dva plechy nad sebou na nechat hranolkům alespoň menší rozestupy.
Domácí hranolky v troubě pečeme na 190 °C asi 40 - 45 minut dozlatova. V polovině pečení je osolíme a opatrně promícháme, aby se opekly ze všech stran.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.